Автор
Woman.bg

Защо Меган няма да отвори подаръците си на Коледа?

След като Меган Маркъл вече е член на британската кралска фамилия и снаха на Елизабет II, бившата актриса ще трябва да коригира някои общоприети коледни ритуали. А това означава, че тази година тя няма да има правото да отвори подаръците си в нощта срещу Рождество Христово или на самата Коледа, както традицията повелява.

Според официалния уебсайт на кралското семейство коледните подаръци трябва да бъдат отворени малко преди или по време на следобедния чай в деня на Бъдни вечер: В същия ден кралското семейство поставя своите подаръци на маси, но не ги отваря в дванайстия час, както е прието навсякъде по света, а преди това.

Този обичай идва от Германия. Нека да припомним, че кралската фамилия има германски корени, затова се придържа към немските традиции. Когато принцът на Уелс и останалите гости пристигнат в двореца на кралицата, всички коледни подаръци, които са донесли, се нареждат на отделни маси за всеки член от семейството.

На Коледа семейството закусва и отива на църква. Кралицата и другите членове на кралската фамилия посещават утринната служба на Коледа в „Св. Мария Магдалина“, намираща се близо до двореца в Сандрингам. Традицията да се посещава именно тази църква в коледното утро датира още от 16-и век. Тя е спазвана и от кралица Елизабет I, и от кралица Виктория, и от кралицата-майка.

Четете още: Кралицата с невиждан жест към Меган