Автор
Мария Здравкова

Защо Моника Белучи остаря така бързо?

Моника Белучи бе икона на сексапила и идеал за чувствена южняшка красота. Днес на мнозина им е трудно да повярват, че това великолепие е изпратено в миналото от безмилостното време.

Но има нещо, което прави чест на тази красива Белучи, която вече е на 56 години - тя не вярва в пластичната хирургия и преследването на вечната младост. Дотолкова че многократно е била подлагана на критики и натиск да се дръпне тук и да се дръпне там.



Никога в живота си няма да легна под ножа. Стогодишна жена, която се опитва да изглежда на 20, изглежда смешно и нелепо”, казва актрисата.

Италианката не отрича, че се бои от старостта, но тя е готова да я понесе, без да се вълнува от мнението на другите. Не обръщаше внимание на хорското мнение и в началото на кариерата си, когато я критикуваха за пищните форми. Напротив, именно те й помогнаха да пробие в киното и да стане една от най-желаните жени в света. Белучи никога не е криела и че не си пада кой знае колко много по спорта и вместо това предпочита да си похапне и да си отдъхне някъде със семейството и приятелите.



“Никога не съм била и няма да бъда слаба. Обичам да си похапвам и не мога, нито пък искам, да следя какво ям. Ако започна да спазвам диети, няма да бъда аз, а не искам да съм фалшива. Мога да си позволя чаша вино и парче торта. Без малките сладости сме за никъде”, казва още Белучи.

Актрисата май знае как да го живее този живот.
Тя признава, че с времето все по-малко се поглежда в огледалото, а за сметка на това се наслаждава на дните си.

“За нищо на света не искам да съм отново на 20. Сега съм по-щастлива оттогава, тъй като тогава все още опознавах себе си и бях неуверена. Сега знам точно какво ми е необходимо и без какво мога да мина”, разкрива актрисата.