Преди няколко години четох една книга - "Защо мъжете си падат по кучки?". Сега попаднах на нещо като нейно продължение. А заглавието гласи "Защо мъжете (все още) си падат по кучки?"

Книгата оглавява класациите за бестселъри, а неин автор е Шери Аргов. Вижте какво казва той за своите открития, свързани с мъжете и жените...

View post on Instagram
 

Представете си, че ролите на мъжа и жената са обърнати. Представете си, че мъжете готвят, чистят и прекарват векове пред огледалото, опитвайки се да изглеждат секси.

Представете си, че мъжът иска среща след седмица и изпраща по 12 съобщения на една жена, за да ѝ каже „липсваш ми XOXO“ с емотикони на розови сърца.

Представете си, че мъжът е казал нещо от тепа на: „Накъде върви тази връзка?“ и „Биологичният ми часовник тиктака“.

Опитайте се да си представите, че мъжът ви идва с вас на уроци по танци на пилон, за да може да танцува пред вас по копринени боксерки и чизми. А сега спрете. Фокусирайте се над тази мисъл. Ето, точно по този начин жените се учат да се държат с мъжете...мъжете.

View post on Instagram
 

Написах две от най-продаваните в света книги - "Защо мъжете си падат по кучки" (2003) и "Защо мъжете се женят за кучки" (2017) - специално за жени, които са твърде мили, нуждаещи се, отглеждащи или достъпни. Което всъщност е поведението на повечето дами, защото те така са научени. Обществото ги учи да бъдат такива.

Доскоро мои читатели бяха жени на 30, 40 и 50 години.

Преди да напиша книгите, интервюирах стотици мъже - млади, стари, богати, бедни, женени, самотни, високообразовани, за да разкрия всичките им мъжки тайни.

Зададох им въпроси като: „Какво наистина те привлича? Случвало ли ти се е да пренебрегнеш жена нарочно? Нейният отговор ли те отблъсна или те накара да я искаш повече? Какво спечели твоето уважение? Това влияе ли на сексуалното ти желание? И накрая - Защо мъжете обичат кучките?“

И разбрах, че жените всъщност не са наясно как стоят нещата.

Повечето мъже признават, че харесват повече силни жени, отколкото такива, които са склонни да се подчиняват. И когато една жена се опълчи, настъпва моментът, в който мъжът се влюбва в нея.



В продължение на векове жените са учили, че докато са красиви и изпълняват правилните трикове в спалнята, мъжът ще плаща всички сметки и ще се грижи за тях.

Никога не разбрах защо един мъж би оставил красива жена, която би направила всичко, за да му угоди, в полза на привидно по-малко привлекателна жена, която изглеждаше по-малко сговорчива. Но мъжете ми го обясниха - и аз споделих техните идеи в моята книга.

Според представителите на силния пол повечето жени сякаш казват с поведението си: "Нямам собствено мнение, включително относно собствената си стойност. Ти си центърът на моя свят."

Жената не трябва да излъчват отчаяние. Иначе мъжът ще избяга от нея, независимо дали е красива или не.

View post on Instagram
 

Един мъж, с когото разговарях, си спомни как си е паднал по дама, в мига, в който са правили секс. Но не го е спечелил сексът, а нейната независимост и емоционалност.

Двамата излезли на вечеря. После се върнали в апартамента му и правили секс. Когато се събудил в 5 сутринта, видял, че нея я няма. Излязъл и явидял да чака автобуса. Казала му, че има работа и се прибира да ес преоблече. И че няма нужда от него в момента. Той настоява да я закара. В момента, в който тя си закопчава колана, той вече я уважава. Фактът, че тя му казва с поведението си „Харесваш ми, но нямам нужда от теб“ - и по-важното - „Животът ми си има смисъл и без теб и ти не си приоритет", го е заковал. И той е в краката ѝ...