Автор
Woman.bg

Здравният министър предлага пълно затваряне на държавата! Нови мерки от петък!

"Време е да се обединим в името на живота. Важно е да положим тези усилия, за да запазим хиляди. Ние сме длъжни да направим нужното, за да спасим сънародниците си. Ако мерките дадат резултати на Коледа ще помислим за отхлабване на мерките. Искам да дадем на време на системата", посочи министър Ангелов по време на специален брифинг преди минути.

"Аз няма да бъда министъра, който ще предаде усилията. Нужно е да предприемем нови мерки. Днес заедно с експертите предложих тези мерки на министър-председателя. Те ще влязат в сила от петък.", обяви той.



По думите му по-строгите мерки ще дадат резултат преди Коледа.

"Колкото и да е подготвена една система, тя не може да издържи на подобен натиск. За мен най-важно е опазването на живота и съм готов да поема всякаква отговорност. Всеки живот има значение. Сега е време, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг", заяви още здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от novini.bg.

Той разясни, че се удължава противоепидемичната обстановка до края на март, пише още novini.bg. Университети, училища и ясли се заварят, както и ресторанти и нехранителни магазини, няма да има колективни спортни мероприятия и екскурзии. В сряда мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет.

Четете още:

Проф. Аргирова ни даде надежда: Декември ще сме по-добре с вируса