Здравословно меню за ученици

02 септември 2016 | 12:04
7693
0
0

Точно когато започнахте да си мислите, че лятото се проточва прекалено дълго и лятната ваканция едва ли има край, на вратата почука месец септември и децата трябва да се върнат в класните стаи.

С настъпването на новата учебна година се завръща и царството на лафките и всички магазинчета, в които се предлагат не дотам здравословни храни – от банички и кифли с шоколад през кроасани и сандвичи с евтини съставки до шоколади и желирани бонбони.

Децата са се завърнали в града и се превръщат в основните потребители на изкушаващите, но крайно нездравословни вкусотии.

Всеки загрижен за здравето на детето си родител знае, че ако у дома не се възпитават определени хранителни навици, то дебнещите в света отвън изкушения в красива опаковка, но грозно съдържание, ще намерят своите жертви в лицето на вашите деца.

Съветваме ви да преосмислите отношението си към ежедневното меню на любимите ви човечета и тази година да вземете сериозни мерки относно храненето им.

Знаете, че активността на мисълта, степента на съсредоточеност и енергията у децата зависят пряко от съня и храната, която приемат. Не пренебрегвайте тези фактори!

Закуска

Чували сте го преди, ще го повторим отново – закуската не трябва да се пропуска! Съществуват множество доказателства за това, че ежедневното закусване набавя на децата нужната енергия, за да посрещнат деня, а освен това спомага за запазването на балансирано тегло. Закуската зарежда тялото с енергия и събужда метаболизма.

ВИЖТЕ РЕЦЕПТАТА ЗА ВЕГАН ПАЛАЧИНКИ ТУК!

Четете още: Най-здравословните закуски

Обяд

Обядът се оказва най-голямото предизвикателство за учениците. Вашата роля в ежедневното изготвяне на балансиран хранителен режим е да им осигурите лесен достъп до хубава храна по средата на деня.

Най-лесният начин за това е да им приготвяте обяд, който да взимат със себе си в училище или, ако по обед се прибират вкъщи, да им оставят приготвено ядене.

Четете още: Вкусен и здравословен обяд

Десртчета

Десертите и междинните закуски трябва да бъдат здравослвони и напълно изключващи всевъзможните вариации на вафли, кремчета и шоколади.

Четете още: Заменете тези вредни храни с полезни

Коментари

Добави Коментар