Жена ми ми изневери с бившия на дъщеря ни - как да ѝ простя?

Светът е голям и любовни лудости дебнат отвсякъде. Животът все някога ни поставя в абсурдни ситуации и ние се втурваме да правим точно това, което винаги сме отричали. Днешната ни история е точно такава лудост, от която никой от нас не е застрахован. Нека видим как един съпруг разбра, че жена му е имала афера с бившето гадже на дъщеря им и как експерт по връзките го посъветва да постъпи – да прости или да продължи сам напред:

Винаги съм мислел, че с жена ми сме много щастлива двойка. Но преди около година разбрах, че явно съм се лъгал. Тогава съвсем случайно открих, че тя е имала афера с бившия приятел на дъщеря ни. Не можах да се сдържа и моментално я попитах какво се е случило, бях бесен. Тя се притесни и отговори, че от много време е искала да ме признае, но все не е намирала сили да го направи.



Разказа ми, че преди време бившият приятел на дъщеря ни не е можел да превъзмогне раздялата с нея и една вечер дошъл, когато съпругата ми била сама вкъщи. Той е очаквал да види дъщеря ни, но тя не е била там. Тогава жена ми го поканила да си поговорят и отворили бутилка вино. В един момент се целунали и накрая разговорът им приключил в леглото. Тя бе категорична, че това е единственият път, в който ми е изневерила и двамата са се разбрали това да не се повтаря.

Не можах да преглътна обидата от предателството и се изнесох. Двамата живеем разделени вече една година. За последно се видяхме на рождения ден на сина ни преди карантината и тя изглеждаше много унила. Каза ми, че ужасно много ѝ липсвам и разбира каква огромна грешка е допуснала.



До този момент аз не разговарях нито с нея, нито със сина ни и дъщеря ни, тъй като се оказа, че те са знаели за изневярата и са я прикривали през цялото време. Чувствах се адски предаден, но в крайна сметка реших да спра да им се сърдя. Дъщеря ми ме увери, че съпругата ми не се е срещала с никого през последната една година и всеки ден се разкайва за случилото се. Тя също ме моли да се съберем, защото вижда, че всички сме нещастни сега, когато не сме едно семейство. Аз също не съм се срещал с никого през последните месеци и не се чувствам добре.

Съпругата ми не спира да ми изпраща съобщения, държи се много приятелски. Дори ме покани на обяд, а аз просто не знам как да реагирам. Семейството и домът наистина ми липсват, но знам, че никога няма да забравя за изневярата ѝ. В момента разводът ни тече и не знам какво да направя.“, Д.



Мнението на експерта:

Изневярата на съпругата ти е била истински удар под кръста и е съвсем разбираемо, че си разстроен. Също така е ужасно да разбереш, че децата ви са знаели и не са ти казали, но може би трябва да погледнеш ситуацията от следния ъгъл – всички те са криели истината от теб, защото те обичат и ужасно много искат да спасят семейството.

Това, което е сторила съпругата ти, определено не е хубаво, но нима тази грешка може да заличи всички позитиви на брака ви? Замисли се, може би и ти си допускал някои грешки в миналото.

Ако еднократната изневяра е нещо непростимо за теб, тогава остави разводът да приключи и поеми по пътя си. Но ако дълбоко в душата си усещаш, че храниш любов към съпругата си, тогава дай още един шанс на брака ви да оцелее. Не е лошо да помислиш за един обяд с нея.

Четете още: Пандемията от Ковид-19 довела до бум в продажбите на секс кукли