Избраницата на милиардера Илон Мъск - певицата Граймс, която преди близо месец го дари със син, за пореден път провокира с ексцентричността си.

Седмици след като двамата с Илон изумиха света с избора си за име на детето си - X Æ A-12, Граймс “хвърли бомба“ с новината, че продава душата си. Или поне частица от нея.

В момента тя подготвя дебютната си изложба, наречена Selling Out, която включва фотографии, рисунки, дигитално изкуство, които изпълнителката е създала през последното десетилетие. Това, което допринася още повече за екстравагантността на изложбата обаче е фактът, че на продан е изложена и… част от душата на Граймс.

За целта адвокатите на Клер Буше, както е истинското име на певицата, са създали истински правен документ, който посочва, че купувачът става притежател на неопределен процент от душата на певицата.


За своята душа първоначално половинката на Мъск бе обявила сумата от 10 милиона долара. С високата цена тя се надяваше да направи продажбата невъзможна, но след това тя промени мнението си, съобразявайки ситуацията с факта, че пандемията от коронавируса е нанесла много финансови щети по света. Ето защо обяви, че този, който даде най-добрата сума, ще получи въпросната част от душата ѝ абсолютно легално.

Граймс често е изтъквала желанието си да бъде известна не само като музикант, но и като артист. Определено с изложбата и идеята за продан на душата си тя не за първи път доказва, че от нея става не само добър арт провокатор, но и че притежава забележителна доза чувство за хумор.

View post on Instagram
 

Четете още: Илон Мъск взриви мрежата с тези думи за коронавируса