Автор
Весела Георгиева

Жените могат да издържат по-дълго време без секс

Жените, заради своята физиология, могат да живеят без секс много по-дълго, отколкото мъжете, сочат резултатите от ново проучване.

Учените, които са изследвали последиците от сексуалната суша, установили, че жените са по-железни в това отношение. Търпението на мъжете се изчерпвало средно на третата седмица, а на жените едва след втория месец.

Сексолозите казват, че в зависимост от човека, признаците, че той е в "сух период", са раздразнителност и безпричинен гняв.



Оказва се обаче, че нервните изблици и лошото настроение при жените са доста по-изразени, защото те по принцип са по-емоционалния пол.

Неотдавна германски сексолог шокира обществеността с ново приучване, според което страстният секс е... вреден. Имал отрицателно въздействие върху здравето и увеличавал риска от хипертония.

Високата сексуална активност можела дори да предизвика мигрена и главоболие. За да ви носи ползи, не само емоционални, но и здравословни, сексът трябва да бъде спокоен и уравновесен. Тогава той удължава живота средно с девет години, казват учените.