След като целият свят вчера научи, че херцозите на Съсекс – Меган и принц Хари чакат бебе, бъдещата майка изглежда още по-прелестна от всякога – бременна, сияеща и... в бяло!


Вестта, че 37-годишната Меган ще роди първото си дете следващата пролет, дойде от двореца Кенсингтън в понеделник и съвпадна с първия ден от 16-дневната визита на кралското семейство в Австралия и Нова Зеландия.

За него, в синхрон с радостната вест, Меган явно неслучайно бе заложила на стилна, прилепнала по тялото ѝ и без ръкави бяла рокля Karen Gee, която смело подчертаваше коремчето ѝ. Тоалетът бе съчетала с обувки в неутрален цвят на Stuart Weitzman.

Два детайла обаче впечатлиха наблюдателите - обеците с форма на пеперуди и гривната, принадлежали на нейната свекърва - принцеса Даяна. В знак на почит към майката на съпруга си Меган бе избрала за визитата си в Австралия точно тях.

Принц Чарлз и принцеса Даяна по време на кралската им визита в Канада през 1986 г.

На най-малкия континент херцозите на Съсекс пристигнаха вчера и бяха посрещнати на летището в Сидни от премиера на Нов Южен Уелс и голяма група репортери при засилени мерки за сигурност, пише "Дейли мейл".

По време на срещата си с генерал-губернатора сър Питър Косгроув – представител на кралицата в Австралия, двойката получи и първите подаръци за бебето – бебешки ботушки и плюшена играчка кенгуру с бебе-кенгурче.

След това херцозите на Съсекс се отправиха към зоопарка в Сидни, където се срещнаха отблизо с коала.

По-късно двамата официално откриха Институт за наука и обучение в зоологическата градина.

Меган и Хари не пропуснаха да се разходят и край емблематичната опера в Сидни, където бяха приветствани от хиляди фенове.


Кралската двойка се срещна и с представители на игрите „Инвиктус“ - параолимпиада за ветерани, получили наранявания на бойното поле. Принц Хари е основател на тези игри и провеждането им в Австралия е една от главните причина за визитата на кралските особи в страната – континент.

Това е първото официално посещение на кралската двойка в чужбина като съпрузи, в рамките на което Меган и Хари ще посетят още Фиджи, Тонга и Нова Зеландия.

Четете още: Всичко, което трябва да знаете за бебето на Меган и Хари