Автор
Десислава Недева

Зодиите, които не могат да се понасят

Всички имаме по една зодия наум, която не можем да понасяме до мозъка на костите си. Тъкмо се сприятелим с някой нов и свеж колега и бам!, разбираме, че е така мразената от нас зодия. Добре че сме го научили навреме, за да не оставаме разочаровани, когато вече болката ще бъде още по-голяма.

Затова нека бъдем подготвени и разберем с коя зодия да си нямаме вземане – даване.

1. Овен и Телец

Овните са хора на действието. Когато поискат нещо, те отиват и си го взимат. Когато са принудени от обстоятелства да стоят затворени, започват да се чувстват изключително зле. И не толкова бездействието ги тревожи, колкото скуката и еднообразието. Телецът е пълна негова противоположност. Той се наслаждава на свободното си време, но в замяна на това счита, че няколко лични обиди, отправени към близките му, не са чак такъв камък на раздора. А Овенът трудно приема спокойно квалификациите по свой адрес.



2. Козирог и Риби

Козирозите са традиционалисти и ненавиждат всичко, което им изглежда нелогично и отнесено. А Рибите са точно такива – хора на изкуството, на абстрактните идеи, за които границите са мъгливо понятие. Нито едните, нито другите са склонни да направят компромис със себе си и трудно приемат чуждото мнение. Козирозите виждат Рибите като ненадеждни, а Рибите смятат Козирозите за прекалено тесногръди.



3. Водолей и Близнаци

Близнаците цъфтят, когато са заобиколени от хора и споделят живота и идеите си с околните. Те могат да не се прибират със седмици и ще се чувстват прекрасно. Водолеите ненавиждат тази тяхна неспособност да бъдат насаме със себе си. За тях няма по-добър начин да заредиш батериите от това да останеш сам за известно време. Друга колосална разлика между тези два знака е хлъзгавата и непостоянна природа на Близнака и отговорният, винаги спазващ обещанията си Водолей.



4. Лъв и Дева

Лъвът е кралят не само на животните, но и на драмата. Той изпада в истински ужас, граничещ с истерия, в моментите, когато усеща, че светът не се върти около него. Девата е алергична към манията за величие на Лъва и го избягва винаги, когато има такава възможност, защото трудно ще успее да сдържи обидните си квалификации спрямо него. Не е задължително тези два знака да се мразят истински, но определено не се чувстват комфортно, когато са заедно.



5. Рак и Стрелец

Ракът е такъв, какъвто си го познавате от години. Той рядко променя навиците и предпочитанията си. Стрелецът изпитва истинска апатия от неподвижността на Рака, защото неговата най-висша цел в живота е да се движи и видоизменя. Когато двамата се съберат на едно място, спокойствието и привързаността, които Ракът демонстрира действа задушаващо за свободолюбивия Стрелец.



6. Везни и Скорпион

Везните изразходват голямо количество енергия, за да създадат свят, в който да цари хармония и баланс, поради което избягват всякакво поведение, което може да изглежда агресивно или нестабилно на околните. Този стремеж ги кара инстинктивно да странят от хора, които живеят отвъд техните принципи, каквито са Скорпионите. Те изповядват мотото „Око за око, зъб за зъб“, което в очите на една Везна изглежда изключително заплашително и смущаващо.

Четете още: Какво най-силно ядосва отделните зодии