Звездата на 'Сайнфелд' Катрин Кейтс почина след тежка битка с рака

Актрисата Катрин Кейтс, която е най-известна с ролите си в Seinfeld, Law & Order и Orange Is the New Black, си отиде след тежка битка с рака. Смъртта на актрисата-ветеран бе потвърдена от нейни представители в Headline Talent Agency.

В изявление те споделиха, че звездата е починала в събота във Флорида. Публикацията гласи: "Катрин е наш клиент от много години и ние се сближихме много с нея през последната година, откакто тя разбра, че ракът ѝ рецидивира. Тя винаги беше невероятно смела и мъдра и подхождаше към всяка роля с голяма страст и всеотдайност. Ще ни липсва много."

View post on Instagram
 


Шеметната ѝ кариера започва с няколко малки роли през 80-те години на миналия век, преди името ѝ да нашуми с участията ѝ в хитови ситкоми като Seinfeld, Orange Is the New Black, Thunder Alley и Matlock.

Родената в Ню Йорк талантлива актриса по-късно се появява в касови заглавия като Lizzie McGuire, Caroline in the City, Judging Amy, Rescue Me и много други култови сериали от 90-те и началото на 21-ви век.

View post on Instagram
 


Катрин без съмнение е явление в света на актьорството. Тя участва и в знаковия "Закон и ред: Специални жертви", както и в драмата на Дженифър Лопес - Shades of Blue като съдия Марлен Саймънс.

73-годишната актриса спечели награда за най-добра актриса на фестивала NYCTV миналата година за ролята си в "Добре дошли в Сараево".

"Това великолепно сърце. Тази невероятна сила. Разбито сърце. Обичам те #KathrynKates", "Толкова съм разстроен да чуя за смъртта на Катрин Кейтс, актриса с огромна емпатия, енергичност и радост", гласят част от коментарите на фенове, които изразиха в социалните мрежи скръбта си от загубата на любимата си актриса.

View post on Instagram
 

Четете още: Вижте на кого е пълна двойничка принцеса Шарлот