Днес е световният ден за борба с рака на гърдата и вдъхновени от това, решихме да ви представим няколко знаменитости, преборили коварното заболяване:

Синтия Никсън

Актрисата, известна най-вече с ролята си на Миранда от "Сексът и градът", разбира, че има злокачествено образувание на гърдата през 2006-а, когато е на 40 години. Първоначално тя не разкрива, че е болна от рак пред света, защото не иска в този тежък момент да е преследвана от папараци, опитващи се да я заснемат на излизане от клиниката, разкрива самата тя.

По-късно, когато лечението ѝ напредва и тя се чувства по-добре, решава все пак да разкаже историята си, защото е на мнение, че тя може да вдъхне сила и на други жени, намиращи се в същото положение.



Кристина Апългейт

Чаровната комедийна актриса също е сред известните дами, сблъсквали се с рака на гърдата. Кристина е диагностицирана през 2008-а година, когато е на 36.

Тя има раково образувание на едната гърда, но решава да се подложи на двойна мастектомия, за да предотврати възможността то да се разпространи или болестта да се възвърне след приключване на назначеното лечение.

"Беше труден избор, но исках да съм сигурна, че ще махна всичко това от себе си и животът ми ще продължи. Лекарите ми казаха, че в следващите осем месеца ще мога да си сложа импланти", призна Кристина тогава.

След като преминава операцията по ампотиране на гърдите, актрисата, чиято майка побеждава рака на гърдата два пъти, наистина се подлага на реконструктивна процедура на бюста. Тя също така създава и фондация за безплатното тестване с ядрено магнитен резонанс, защото признава, че именно този апарат е помогнал болестта ѝ да бъде открита в ранен стадий и лечението ѝ да бъде адекватно и успешно.



Кайли Миноуг

През 2005-а година, само няколко седмици преди да навърши 37 години, певицата е диагностицирана с рак на гърдата.

Последва мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия и за щастие към днешна дата заболяването е зад гърба на звездата.



Нана

Българската водеща Нана Гладуиш също е сред известните дами, които се сблъскват с диагнозата рак на гърдата. Тя не само преборва заболяването, но и през 2013-а създава фондация, наречена "“Нана Гладуиш - една от 8", която подпомага лечението и живота на българки, болни от коварната болест.



Шерил Кроул

Шерил е на 44 години, когато ѝ откриват рак на гърдата по време на рутинна мамография. За щастие онкологичното заболяване е открито рано и след операция и терапия с радиация, певицата се възстановява успешно.

Четете още: Как да реагираме на критиката