Автор
Роси Кацарова

Ето как се отслабва от летните спортове

Да, ние дамите обожаваме да събираме тен под жарките лъчи на слънцето, но нека си го кажем – почивката на морето е много повече от припичане на плажа.

Тя включва забавни и вълнуващи активности, просто защото спортът и морето вървят ръка за ръка, създавайки един свят на безкрайни забавления.

Всъщност дори не е необходимо да сте на море, за да се насладите на някои от най-популярните летни спортове. Много от тях могат да се практикуват и на язовири, езера и реки, предоставяйки ви възможността да си прекарате добре и едновременно с това да поддържате тонуса си.

А кои са летните активности, за които говорим и от коя колко калории се хабят, може да видите в следващите редове:

Плажен волейбол

Това е може би най-популярното забавление за плажа, което ще ви гарантира не просто приятни мигове с приятели, но ще ви помогне и да се поддържате във форма, докато сте на почивка.

Плажният волейбол се характеризира с предимно кардио натоварване, но той има стягащ ефект и върху мускулатурата, особено на гърба и ръцете. А практикувайки го в рамките на час, вие хабите средно 450 калории.

Затова следващият път, когато ви предложат да поиграете плажен волейбол, приемете, фигурата ви ще ви бъде благодарна.

Федербал

Забавна игра, подходяща както за следобедите на плажа, така и за съботно развлечение в близкия парк. Ако я играете на брега на морето, тичането по плажа ще покачи разхода на калории и ще има по-тонизиращ ефект върху краката ви. Но дори и да си спретнете игра на федербал в градски условия, пак ще се разделите със средно 250 калории за час, което никак не е малко.

Каране на ролери

Ако си мислите, че това е забавление само за деца, помислете отново. Защото този спорт е идеален за всички дами, желаещи да стегнат дупето и краката си.

Пързалянето с ролери е физическа активност, която умело съчетява аеробно и анаеробно натоварване. Тоест кардио с тонизиране на мускулите и по-конкретно на прасците, предно и задно бедро, както и глутеус. А един час каране на ролери хаби средно между 400 и 450 калории.

Каяци

Съществуват различни видове каякинг – в бързи, спокойни или морски води. Независимо на кой ще заложите, бъдете сигурни, че практикуването на този вид спорт ще окаже силно тонизиращо влияние върху ръцете и гърба ви.

Каякингът ще ви помогне да изваете видима мускулатура в горната част на тялото, а с час практикуване на този спорт ще изхабите около 250 калории.

Сърф

Без значение дали е уинд или кайт, той ще подобри кординацията ви, ще засили метаболизма и ще тонизира цялата мускулатура, включително и коремчето, което е проблемна зона за редица дами.

Ако това не ви е убедило да грабнете дъската и да се научите да сърфирате по вълните, то разкритието, че този вид екстремни забавления ще ви лишат от средно между 350-400 калории, ще го направи.

Плуване

Плуването е друг спорт, отиващ на лятото, който ще ви помогне да изваете фигурата на мечтите си. Като не е необходимо да имате техниката на професионален плувец, за да горите впечатляващо количество калории по време на плуване.

Плуването представлява високо интензивна кардио тренировка, а скорошно проучване на Бостънския университет доказа, че именно това е спортът, който хаби най-много калории на час.

Като, разбира се, те варират според стила. Плуването по гръб за един час изразходва между 600 и 800 калории, стилът бруст между 900 и 1000, кроул средно 1200, а първенец в разхода на енергия е бътерфлай, който ще ви помогне да се сбогувате с 1300 калории за един час.

(в материала има продуктово позициониране)