Автор
Мария Николова

Пролет е! Време е за спорт на открито

Днес всички се събудихме с красивата снежна картина навън. Въпреки това не униваме, защото знаем, че само след няколко седмици снежният пейзаж ще отстъпи място на пролетта, идваща с топли температури, цъфнали, уханни дръвчета и, разбира се, цял куп интересни неща, които възраждащата се природа ни позволява да правим.

А едно от тях, което очакваме с нетърпение, е спортът на открито. Само мисълта за това да облечем спортния екип и да се раздвижим сутрин рано навън ни оправя значително настроението. А най-хубавото е, че родителите могат да включат в спортните занимания и малчуганите, които са зажадняли за игри на въздух след дългата зима, прекарана у дома.


Ах, колелата!

Да, време е да извадим колелата. Или пък да зарадваме себе си или децата с ново, в момента има наистина добри оферти. Дали ще събираме слънчеви лъчи, яхнали байковете на път за работа, ще отидем с децата да караме в планината или пък просто ще се пуснем по алеята в града през уикенда, всеки избира сам. Важното е, че скоро ще можем да се тонизираме с това любимо занимание, наречено колело, което хем доставя удоволствие, хем вае фигура.

Любимият джогинг

Няма нищо по-зареждащо от бягането в парка сутрин рано. За целта ни е нужен само добър екип, качествени спортни обувки и хубаво време. Този спорт също е подходящ за деца – какво по-хубаво от това да научите малчугана на дисциплина, като го вдигнете сутринта рано за тичане, нещо, което той/тя и без това практикува редовно в игрите си. Има само едно основно правило, което трябва да спазвате – никога не правете компромис с обувките за детето – стъпалото все още расте и се развива и е наложително, особено при спорт, да е обуто в хубава обувка.

Гимнастика или йога на открито

Какво ще кажете за една наистина зареждаща тренировка в природата? Звъните на приятел, взимате и децата, качвате се на колата и за 20 минути сте на Витоша. Дали ще направите една хубава тренировка с упражненията, които цяла зима повтаряте в залата, или пък ще разтегнете тялото с асани от йогата, е почти без значение. Важното е, че ще раздвижите тялото и ще дишате чист въздух. Трябва ви само килимче, спортен екип, спортни обувки и малко ентусиазъм. Нищо друго. Другото пролетта ни го дава.

И за наш късмет, в любимото ни Sport Depot можем да открием всичко, от което имаме нужда, за да се насладим на спорта и пролетта. Магазинът ще ви зарадва с брошура с невероятни оферти, тъй като чества и 20-годишен юбилей!

(в материала има продуктово позициониране)