Автор
Благомира Василева

С тези упражнения няма да качите килограми по празниците

Колкото и да ви предупреждавам да не прекалявате с изкушенията по празниците, знам, че това няма как да се случи. Дори аз ще отдам заслужено внимание на сладкишите и вкусните ястия, които ще бъдат поднесени на трапезата.


Но какво можем да направим, за да не натрупаме прекалено много килограми покрай Коледа и Нова година? Най-добре е да заложим на разходки и тренировки, успоредно с трапезите. И понеже знам, че ходенето до залата е трудна задача по време на празничните дни, ви предлагам един кратък комплекс с упражнения за стягане и оформяне на дупето и бедрата, който да правите у дома.


Трябват ви само няколко неща:


Постелка, върху която да изпълнявате движенията. Тя е много важна, за да не нараните коленете, по време на упрaжненията.



Несъмнено, за да се насладите напълно на тренировката и за да се почувствате приятно тонизирани, трябва да сте с подходящо облекло - тениска и удобен клин, които да не ограничават движенията ви.



Когато тренирате у дома можете да не обувате маратонки. Аз лично се чувствам много по-удобно и сигурно с тях, затова винаги ги слагам докато изпълнявам упражненията.




Бихте могли да сложите и малки тежести на краката си, с тях ефектът ще е много по бърз и видим.




Този комплекс с упражнения за дупе открих в профила на Джоана, която редовно демонстрира доста лесни и ефективни упражнения. А ето го и него:

View post on Instagram
 
(в материала има продуктово позициониране)