Автор
Цвета Герчева

Топ идея за уикенда: Разходка с колело по ръба на планината

Уикендът вече наближава, а вие все още не сте решили какво да правите? Ето една страхотна идея, която със сигурност ще направи свободното ви време истински пълноценно.

Винаги когато говорим за излет в планината, си представяме тежка раница, дълго ходене и неминуема умора. Е, ние пък имаме друга идея. Предлагаме ви един уникално красив панорамен маршрут по ръба на билото на Витоша и то на две колела!

Качваме велосипеда на колата и само след 40 минути шофиране от центъра на София паркираме на големия плац до Алеко. Оттук пътят е само един - нагоре към билото. Всъщност Витоша отвисоко не изглежда точно така, както ако я гледате от прозореца на апартамента си в София. Планината има приказно красиво високопланинско плато, по чийто ръб минават няколко уникално добри маршрута за колоездене.

Единственото, което трябва да направите, е да следвате табелите - няма как да се объркате. Поемете по посока "Платото" и се насладете на красивите гледки. В момента снегът все още не се е стопил, така че със сигурност ще срещнете някое бяло ледено петно по пътя си. Там, където преспите са се предали пред слънцето, пък е леко кално и мокро, но какво по-добро упражнение за хабене на калории от пренасяне на колело през мокрия торф на платото?

Истински фен съм на новата серия колела на SPORT DEPOT - OMEGA, затова взимам един от моделите им - ROWAN, за да тествам как се държи в планински условия. Вече го пробвах в града (вижте материала тук) и съм със страхотни впечатления. В планината обаче е съвсем различно.

ROWAN обаче ме изненадва повече от приятно. Маршрутът който ви предлагам, не е труден и спокойно може да се премине както от начинаещи, така и от средно напреднали. Няма да уплаши нито един фен на колелата, а гледките, които се откриват пред очите, са повече от страхотни.

Правя лека обиколка на платото и пробвам спирачките по няколко стръмни склона. Оказват се наистина сигурни, а колелото стабилно и без излишни вибрации по неравния терен.

На финала на този красив преход - поемам към "Комините", една от популярните местности над Драгалевци, а след нея - отново по ръба на билото до връх "Камен дел".

На финала - няма как да не споделя - колелото наистина ме изненада приятно - оказва се доста подходящо както за града, така и за планината. Брандът предлага изключително добро съотношение между цена и качество, а най-голямата изненада за мен беше, че всички колела OMEGA се правят в България с висококачествени части на водещите производители в бранша SHIMANO, KENDA, MODE, ASSE.

Общо взето, за всички фенове на стоките, произведени в България, Omega се оказаха супер колела.

Вижте цялата продуктова гама ТУК!

(в материала има продуктово позициониране)