Автор
Благомира Василева

Защо трупаме килограми в определени зони на тялото

Има жени, които качват килограми първо в областта на бедрата и дупето, а други трупат основно на корем. До голяма степен това зависи от костната структура на тялото, но има други фактори, които оказват немалко влияние. Ето кои са те и как да се справим с излишните килца точно в определена област:

Излишни килограми по бедрата и ханша


Основен фактор за пълнеенето в тази област е консумирането на глутен. Затова е хубаво да ограничите храните, които го съдържат. Яжте повече пресни плодове, зеленчуци и храни, богати на белтъчини.
Правете специални упражнения, които да изваят областта на дупето и бедрата. Съвсем спокойно можете да го правите вкъщи пред телевизора, като си пуснете един от многото комплекси в youtube. Единствено ви препоръчвам за по-голям ефект да си купите ластици.



Ходете повече пеша, ако може да е под наклон в планината, е най-добре, тичайте и изкачвайте стълби при всяка възможност.

Ако пълнеете предимно в областта на бюста, корема и ръцете

Най-вероятно водите заседнал начин на живот и хапвате много повече калории, отколкото успявате да изразходвате. Ето защо е добре да намалите сладкото,газираните напитки и пържените храни. Наблегнете на пилешко месо, зеленчуци и риба.
Правете кардио упражнения. Ходете пеша, запишете се на аеробика, танци, карайте колело в залата. Най-лесно и удобно е, ако си вземете велоергометър у дома. Можете да тренирате на него докато слушате любимата си музика или гледате филм или предаване по телевизията.



Ако трупате най-много в долната част на корема

Тези излишни килограми са резултат на стрес, напрегнатост, постоянна тревожност, депресия. Затова е най-добре да помислите за нервната си система. Разпускайте повече, спете повече, излизайте с приятели, забавлявайте се, релаксирайте, медитирайте, практикувайте йога или правете нещо забавно като каране на ролери в парка.



Ако тялото ви е слабо, но имате само корем


Обикновено това напълняване е в следствие на прекалена консумация на алкохол. И имайте предвид, че 2-3 чаши на ден също влиза в тази графа, защото калориите, които се съдържат във виното се лепват директно под формата на мазнини около талията. Затова намалете консумацията до 1 чаша на ден или се откажете от този навик напълно. Увеличете движението и започнете да правите всякакви неща, които забързват метаболизма.

Можете да ходите на работа със стилни и удобни спортни обувки като на снимката по-горе. Така ще се чувствате комфортно и ще можете да се разхождате на воля по време на обедната почивка или след края на работния ден, което непременно ще се отрази и на формата ви.