Таман се отървахме от една серия „ВИП”-простотии, и Нова тв безмилостно веднага ни облива с втора - Big Brother: Most Wanted. Тези хора комай наистина харесват тъпънарските изяви на пишман „звезди”, които упорито ни натрапват, въпреки съпротивата на здравомислещата част от обществото. Или тв-то и продуцентите са решили „възпитателно” да ни облъчват с отрова чрез изцепките на всякакви фалшиви герои.

Да припомня, че „Фалшив герой” е песен, изпълнявана приживе от незабравимия Тодор Колев. Кой да знае, че ще дойде време, в което ментетата и кичът така мощно ще завладеят пазара и ефира. В новия сериал на „Биг брадър” са се постарали да направят представителна извадка на такива. А в мрежите тръгна закачката, че в този тв формат изглежда вече канят само хора, които са закъсали за пари...

Ето само два примера за 2-ма участници: Някаква водеща на сигнално жълто предаване от недалечното минало, се появи закачулена и маскирана, като пропагандираше, че Аллах я бил „призовал” и тя била „глашатай на исляма”! Дори се изцепи в православния /Конституцията посочва като традиционна Източно православната религия/ бг ефир: „Аллах акбар!”/Аллах е велик/. Боже, Боже...

Друг пишман певец, чието абсурдно име е еднобуквено, когото вероятно слушат само в семейството му, претендира със своята вяра, известна на обществото, колкото него самия. Та този пък не се доближавал до жени в игрите, защото така повелявала африканската секта, в която е. Това ни „ограмотява” от екрана безплатно и напълно безнаказано. В състава, който ни пробутват, са също и разни ритни топковци, плеймейтки, фолкаджийки, нова порция фризьори и гримьори и т.н. Всички до един демонстрират всякакви странности.

Тази сбирщина се определя като „най-търсените риалити звезди”. Обаче и с невъоръжено око се вижда, че всички тези индивиди са доста далеч от истинския живот на сънародниците ни, за да са „риалити”. Вулгарни, егоцентрични и невъзпитани, те си живеят в собствени паралелни светове. Някои очевидно го постигат и с помощта на допълнителни субстанции като екзотични вярвания, алкохол и др. На част от тях пък комай щуротията си им иде отвътре. Както сполучливо рече водещият на този формат Азис, който е истинска звезда: „Чупят собствените си кратуни”. Опасно е обаче, когато чупят с простотията си и тези на някои свои зрители. И всичко това се прави под зоркия поглед на СЕМ – този напълно излишен държавен регулатор, който незнайно защо продължава нищо да не прави, освен да паразитира върху нас.

Автор: Аделина Делийска