Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова, обединени от медийния проект Triple E.Y.E реализират кампанията „Черно на бяло“ за здравето на черния дроб, в която разговарят откровено със свои приятели по важна за обществото тема.

В личния свят на Христо Мутафчиев влиза Ива Дойчинова с искрено и емоционално видео интервю, в което обичаният актьор разказа за напрежението в актьорската професия, отговорността да си известен и какво разбра от „своята случка“, както нарича инсулта си. Разбира се, влиза и темата за алкохола и за това защо в актьорските среди той се превръща в проблем.

„Разреждам напрежението с ракийка. Въпросът е в удоволствието, с което го правиш, Ива. Ако си седнал да се наливаш и си изливаш чашата с какъвто и да е алкохол в гърлото, това е самоубийство“, споделя Христо Мутафчиев. „Черно на бяло“ изключително много му пасва, защото обича правия текст, автобиографичната му книга също се казва така.

Цялото интервю от кампанията „Черно на бяло”, в което Мутафчиев споделя пред Ива за своите допустими 5 малки ракийки, може да гледате тук.

Дамите от Triple E.Y.E стартират кампанията „Черно на бяло“, провокирани от тревожните данни от изследване, проведеното тази пролет, според което всеки 3-ти българин е на мнение, че консумацията на алкохол с добро качество вреди по-малко на черния дроб.



Ето още няколко интересни данни:

Алкохолът е разпознат от 98.7% от хората като основния виновник за уврежданията на черния дроб. В същия момент българите не са наясно, че органът изпълнява около 500 жизненоважни функции в организма и го свързват само с две основни такива: детоксикира вредните вещества в организма (89.3%) и участва в обработването на алкохола (88.5%).

Годишният ехографски преглед при гастроентеролог или кръвни изследвания на показатели ASAT и ALAT могат да регистрират заболяването достатъчно рано, за да се проведе лечение за пълното възстановяване на черния дроб.

(в материала има продуктово позициониране)