Автор
Мария Здравкова

15 години от най-мистериозното отвличане: Малката Мади така и не бе намерена

15 години минаха вече, но кой знае какво развитие по случая с изчезването на малкото синеоко ангелче Маделин Маккан така и няма. Истината е, че това е може би най-мистериозното отвличане на дете през годините, от което тръпки те побиват.

Малката Мади изчезва през 2007 г. и до ден днешен никой не знае къде е, да не говорим, че повечето разследващи отдавна подозират, че тя не е жива. Инцидентът става в Португалия, където малкото дете е на почивка с родителите си. Една вечер майка и баща ѝ слагат Мади и двамата си близнаци да спят и излизат на вечеря в ресторант наблизо. Районът не е опасен, а и родителите ходят да проверяват децата си на всеки половин час, за да са сигурни, че всичко е наред.
Последният път, в който майката се връща до къщата обаче, тя с ужас открива, че 4-годишната Маделин не е в стаята си, а прозорецът е широко отворен...Оттогава по случая се води разследване, което е прекъсвано и подновявано няколко пъти през годините.

През 2020 г. случаят отново излиза на повърхността заради извънредна новина – открит е главен заподозрян, за когото изникват все по-зловещи доказателства, че е направил нещо ужасно с малкото синеоко ангелче. Нови снимки от мястото, където е изчезнала Маделин показват, че млад мъж, който е познат с псевдонима Кристиян Би, е обикалял около апартамента на семейството в Португалия и ги следял в продължение на 4 дни преди изчезването.

Той е стар познайник на полицията, има не едно или две престъпления зад гърба си. В досието му фигурират сексуални нападения над деца, обири и други провинения. Точно през 2007 г. той е обрал няколко къщи в района и вероятно е планирал да направи същото и с апартамента, в който била Мади с родителите си. В момента лежи в затвора за изнасилване на възрастен човек.



Днес, 15 години по-късно, германските следователи твърдят, че имат още по-солидни доказателства срещу основния заподозрян Кристиан Брюкнер. Те са на мнение, че момичето е било убито, а извършителят на престъплението е именно той. Разследващите обаче отказаха да дадат повече подробности за новите доказателства, като отбелязаха, че разследването не е приключило.

Дали най-накрая ще се стигне до развръзка по най-мистериозния случай с изчезване на дете предстои да разберем. Родителите на Мади, които все още таят надежда, че тя е жива, обаче се надяват на развитие, защото имат нужда от отговори.

View post on Instagram