Автор
Woman.bg

250 кандидат-ангела и „страстна седмица” за журито в конкурса за Ангели на AXN

Близо 250 дами, които смятат, че споделят свежестта, сексапила и страстта, характерни за каналът за екшън и приключения на Sony Pictures, подадоха кандидатурите си за „Ангел на AXN”.

След седмица на напрегнато очакване, топ 7 кандидат-ангелите ще бъдат оповестени и гласуването на публиката ще започне на 15 ноември 2011 г., вторник, на www.axn-bulgaria.com/iamangel

Тъй като „тази есен никой не е светец” и за да елиминира всякаква възможност за симония*, AXN поиска всеки от пет-членното жури да гласува самостоятелно, без обсъждане с останалите, на специална онлайн страница с ограничен достъп, където бяха публикувани снимките и отговорите на въпросите, дадени от кандидат-Ангелите до 7 ноември 2011 г., понеделник. Това от своя страна доведе до изключително пъстър Топ 7 на журито, който ще бъде оповестен утре, с което и ще стартира гласуването на публиката, което ще продължи до 22 ноември 2011 г., вторник.

Близо 250 възможни „Ангела на AXN” подадоха кандидатурите си на www.axn-bulgaria.com/iamangel в трите седмици между 17 октомври и 7 ноември 2011 г. Тъй като нямаше възрастови ограничение, освен изискване за пълнолетие, накрая се оказа, че най-голямата кандидатка е на 48 години, зодия Лъв, родена на 29 юли 1963 година. Най-малката кандитака е зодия Дева, родена на 21 август 1993 година. Има по една кандидатка 70-ти, 74-ти, 77-ми и 79-ти набор [Галина, която попадна в Топ 7] и две кандидатки 78-ми набор.

Най-често срещаното име сред кандидатките е Гергана – има 6 претендентки, от които една (от Пловдив) е в Топ 7 на журито, с което изпреварват кандидат-ангелите, които се наричат Александра (пет) и Мария (четири).

Няма кандидатка на име Ангелина, обаче. Кандидатката с най-близко до „божественото” име като че ли е Девина, което, предполагаме, идва от английско за „божествен/а”. Погледнато от друг ъгъл, „най-близо” може да се окаже единствената „Стела”, чието име значи „здездна”. Най-жизнерадостни и темпераментни се оказаха Весела, Радостина, Пламена, Огняна и дама, кандидатствала с псевдоним – артистичната фамилия на един от любимите ни ангели въобще – Jolly.

Не липсваха кандидатки и с цветни имена, сред които откроихме една Теменужка, две Жасмина, по една Камелия и Калина и допълващата букета Цветелина, с цвете в косите, която за съжаление на трогна журито достатъчно и, макар и сред първите 15, не влезе в Топ 7.

Както стана съвсем ясно още в началото, конкурсът „Аз съм Ангел” на AXN не е състезание за красота, нито за „двойници” на една или друга знаменитост. Действително, повечето кандидатки изразяваха увереност в своя собствен чар и вътрешната сила. Все пак, подтиквани от Лукавия, сигурно, опитахме чрез въпрос на www.facebook.com/AXN.Bulgaria да разберем как най-често зрителите на AXN в България си представят един ангел и отворите обрисуваха жена с тъмна коса и светли очи, до някъде приличаща на Диляна Попова, може би. Преброихме около 50 светло-оки [със сини или зелени очи] кандидатки, доколкото успяхме да изолираме очилата, мощните спирали и Photoshop.

Кандидатстваха точно 25 блондинки, което прави кръгло 10% от всички кандидатки, не-лош резултат предвид особеностите на българския генотип. При смазващата численост на брюнетките, ще добавим, че отбор „Блондинка” е с още един прикрит активист - Вероника от Топ 7 полу-финалистките, която разказа при личната среща, че е естествена блондинка, но специално за конкурса се е боядисала в червено. Впрочем, естествено червено-коси кандидатки май не забелязахме, не при това осветление.

Това, което прави впечатление от вътрешния мир на кандидат-Ангелите, е че повечето са в мир със себе си. В случаите, в които биха искали да се коригират, най-често те изтъкват своята прекалена наивност, доверчивост, понякога свенливост, в един-два случая нетърпеливост или избухливост, или най-общо – емоционалност, която определят като „прекалена”. Голямата част от тях не желаят да променят нещо в себе си, обаче, което говори за чудесна способност за справяне с тази набедена свръх-емоционалност.

Сред най-предпочитаните „супер сили” по желание, ако това беше възможно, за кандидат-ангелите на AXN са умението да летят, да се телепортират, да пътуват във времето, да четат мисли, да предсказват бъдещето и да стават невидими. Често се среща, обаче, и желание да лекуват или да могат да правят другите по-добри или по-щастливи.

Очаквайте Топ 7 на www.axn-bulgaria.com/iamangel утре, 15 ноември.


*Симония се нарича продажба и покупка на свещен сан, а в по-широк смисъл всякакъв вид търгуване с духовни ценности.