Автор
Ева Лъчезарова

35 години София мел: Покани вкуса на любовта у дома и спечели награда

Един от най-добрите начини да забавим темпото и да усетим истинския пулс на живота е като го почувстваме с всичките си сетива. Представете си сега аромата, текстурата и вкуса на една пухкава, домашно изпечена гофрета в събота сутрин.

Точно такива спомени обожаваме да си създаваме у дома и затова винаги имаме поне няколко пакета брашно за козунак на София Мел. Експериментирахме и открихме, че точно с него успяваме да поканим вкъщи вкуса и аромата на любовта.

Тази година София Мел празнува 35 години и иска да сподели празника си с всички почитатели на вкусните печива. Мелницата раздава цели 1485 награди: 350 хлебопекарни, 135 карти по 100 лв и 1000 стека брашно. Имате възможност да ги спечелите до 30 юни, като закупите брашно София Мел с промоционален стикер. Веднага ще разберете дали ще получите награда, която можете да заявите на празничния сайт на мелницата.



А ето я и любимата ни рецепта за гофрети, която ще ви вдъхнови за нови приключения в кухнята:

Необходими продукти:

450 г брашно София Мел Класик
5 яйца
250 г масло
250 г захар
600 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер (препълнена)
сезонни пресни плодове
пудра захар за поръсване
течен шоколад и/или сладолед по желание

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява до меко полутечно състояние, след което се добавя захарта и се разбива с миксер на бързи обороти до получаване на хомогенна смес. Добавят се яйцата едно по едно, като непрекъснато се бърка. След това постепенно се добавят пресятото брашно с бакпулвер и млякото, като се редува брашно, мляко и така докато свършат. Получената смес се разбива около 30 минути до постигане на перфектното тесто.

Гофретите се пекат между 3-4 минути.



Гарнират се по желание с пресни плодове, сладолед или течен шоколад и се поръсват с пудра захар. А ние ги обичаме и с тахан с мед.

Знаеш ли, че …

- Най-новото брашно на мелницата е София Мел Пица тип 00 - тестото от него е еластично и може лесно да се моделира след замесване. Печивата от брашното за пица напомнят вкуса на Италия и са с хрупкава и тънка коричка, която можете да постигнете в домашната си фурна. Подходящо е още за фокачи, домашни пърленки, гризини.

- За улеснение на всички любители на домашно изпечения хляб от София Мел предлагат и нови миксове за печива с мая. Единичната доза позволява бързо и удобно приготвяне на един хляб в хлебопекарна или замесен на ръка. Само добавете вода и мазнина и вкъщи ще заухае на прясно изпечен хляб.

- Идва Великден, а най-вкусните и пухкави домашни козунаци стават с брашно за Козунак от София Мел. Използването му гарантира лесно замесване на козуначеното тесто, тънка, крехка и лъскава кора след изпичане и характерна влакнеста структура на готовия сладък хляб.

Честит роджен ден, София Мел!