Автор
Woman.bg

4 пъти се опитват да крадат тленните останки на лейди Ди

4 пъти неизвестни лица са се опитвали да откраднат тленните останки на принцеса Даяна. Това разкри сензационно нейният брат Ърл Спенсър. По думите му от 1997 г. досега са регистрирани 4 опита за проникване в гробницата на принцесата, която се намира в имението Олтроп.

„Има наистина много странни хора, а най-сигурното място за нейните останки е именно тук“, каза Ърл Спенсър пред Радио 4. 53-годишният брат на покойната принцеса обясни, че не знае какви мотиви се крият зад тези злодеяния, но направи няколко предположения. По думите ми е възможно да са прояви на болна привързаност или стремеж за финансово облагодетелстване. Има и вероятност зад тях да стоят фенове, желаещи да разследват теориите на конспирацията, свързани със смъртта на Даяна. Според някои от тях тя не е погребана в Олтроп, като тленните й останки са положени на тайно място. Според друга мълва тялото й е било кремирано, въпреки че приживе тя никога не е имала подобно желание.

Четете още:Лейди Даяна и синовете й: Болката от последния им разговор

Ърл Спенсър сподели още, че този половин час, в който е вървял след ковчега на сестра си, е бил най-тежкият в живота му. „Цялата емоция на тълпата, която изпращаше Даяна, се предаде и на нас“, спомня си Спенсър. Тогава редом с него зад ковчега са и двамата синове на принцесата, момент, който те и до ден днешен не могат да забравят и преодолеят.