7 актуални тенденции за дизайн на банята през 2021

19 февруари 2021 | 12:44
2873
0
Снимки: PR
0

Винтидж или ултра модерен стил? Технологични решения или ретро акценти? 2021 представя безброй възможности за всеки стил и вкус. Вижте някои от актуалните тенденции.

От класическия стил, който винаги е на мода, до последния писък в технологиите, дизайнът на банята е устремен към бъдещето, без да забравя миналото. Докато вечната елегантност на мрамора, свежестта от естественото дърво или вълнуващият дух на винтидж баните винаги са актуални, съвременният дизайн си пробива път с ярки нюанси, геометрични шарки или рационални решения в търсене на вашето блаженство. Ако искате да откриете последните тенденции в дизайна на пространството в банята, ние ви предлагаме 7 идеи, които да ви вдъхновят.

1. Плочки за баня с ефект мрамор

Има класически дизайни, които биват отново и отново преоткривани с времето, като мраморните подове и стени. Особено актуални са плочките за баня в големи размери с ефект „мрамор“, със сиви жилки на бял фон. В състояние са да ви отведат в древен Рим, да ви свържат отново с американския Mid Mod или да ви помогнат да създадете модерна баня с носталгични елементи. Освен че привнасят елегантен стил, съвременните плочки за баня имат едно голямо предимство пред някогашния мрамор - няма да се притеснявате за поддръжката им.
Мебел за баня, умивалник, тоалетна и биде от колекция Inspira на ROCA, смесители Naia

2. Естествени акценти с дърво, растения и цветя

Контактът с природата ни позволява да възстановим баланса си, затова не е изненадващо, че в декорацията на банята продължават да се използват растения и цветя, за да се осигури топлина и усещане за комфорт. За да се съобразите с философията на Фън Шуй, да усетите полъха на Средиземно море, Скандинавия или Прованс, препоръчваме ви да изберете мебели от дърво или с дървесен фурнир.Мебел за баня и умивалник от колекция Inspira на ROCA, аксесоари Tempo

3. Удоволствието от черния цвят

Всеки елемент може засили присъствието си благодарение на черно покритие. Поради тази причина черният цвят, символ на изтънченост и елегантност, се разпростира отвъд мебелите за баня. Изберете черни смесители от актуалните колекции Insignia или Naia на ROCA, или черни аксесоари за баня от серия Tempo. Харизматичен детайл, създаден за онези, които не искат да останат незабелязани.Смесител в цвят титаново черно от колекция Insignia на ROCA, умивалник Beyond

4. Цветови контрасти

Цветовата палитра е толкова широка, че черното никога не остава само ... Живите и ярки нюанси се смесват с по-меки и сдържани тонове не само в цветните плочки за баня, но и в мивки и тоалетни с различни цветни покрития, като тези от колекциите Beyond и Inspira, както и в душ корита с противоплъзгащо покритие от иновативните материали Senceramic® или Stonex®.

5. Прецизната симетрия на геометричните форми

Линии, ъгли, наклони... Няма ограничения за геометрията в богатството от решения за дизайн на банята, защото можете да комбинирате кръгло огледало с осветление по края с широк спектър от геометрични плочки, включително такива, които напомнят на тапети. Предайте се на въздействието на стила Art Decó или Mid Century Modern, като изберете умивалник върху плот или свободно стояща вана, които могат да въздействат със своите форми, цветове и покрития.
Вана Alena от ROCA, от иновативния материал Surfex®

6. Напредък в технологията

21-ви век влиза в банята... Ако искате всичко от комфорта, който може да ви предложи една модерна баня, не може да пренебрегнете предложението за максимална лична хигиена на смарт-тоалетните In-Wash® . Пригответе се за бъдещето на Интернет на Нещата с решения, които предвиждат вашите нужди и отговарят на вашите очаквания по всяко време, като монтирате най-новия смарт-душ в банята си.
7. РЕТРО ПОЛЪХЪТ НА ВИНТИДЖ СТИЛА

И накрая, пътят към иновациите не влиза в противоречие с носталгията, с завръщането към онези първи концепции за декорация на баня, където всеки детайл е имал своя цел. Колекцията за баня Carmen започва пътешествие в миналото, съчетавайки порцелан, дърво, мрамор или стъкло. Ръчно изработени форми мебели, смесители или вани, които, макар и да напомнят за други времена, не пренебрегват съвременните тенденции, като технологията Rimless, която улеснява почистването на тоалетните.Винтидж колекция за баня Carmen на ROCA

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

Добави Коментар

Най-четени