Автор
Woman.bg

7 от най-изумителните рекорди на „Гинес“ за Негово величество училището

Няма човек под слънцето, който да не е чувал за Книгата на световните рекорди на Гинес и да не е изпадал във възторг и удивление от събраните в нея впечатляващи факти. Тук на едно място ще намерите черно на бяло информация за неща, за които не сте подозирали, че могат да съществуват – като се започне от най-изумителните постижения на човешкия ум и се стигне до най-необяснимите и странни явления в природата и света, който ни заобикаля.

По повод началото на новата учебна година днес ще ви запознаем с някои от най-впечатляващите рекорди на "Гинес", свързани с Негово Величество училището, без което не можем.

Най-старият университет в света


Знаете ли, че най-древният университет в света е създаден през 850 г. в гр. Фес, Мароко, и се е наричал „Ал Карауин“. Университетът в Болоня, Италия, пък се смята, че е най-старият в Европа.

Училището с най-много записани ученици

Въпросното учебно заведение се намира в гр. Лакнау, Индия, и носи престижното име „City Montessori School“. На 9-ти август, 2010 г., тук са записани рекордните 39 437 ученици, вклъчително и тези в класовете за предучилищна подготовка, на възраст между 2 и 5 години.

Най-възрастният ученик в света



Най-възрастният официално регистриран ученик в света е от Кения и се казва Кимани Маруге. Той се записва в първи клас през 2004 г. на впечатляващат 84-годишна възраст. Кемани е роден през 1920 г. в Елдорет, Кения. Напуска този свят на 14 август 2009 г.

Най-голямата ученическа раница

Тежестта на ученическите раници са сериозен и наболял проблем, касаещ преди всичко здравето на децата ни. Ще останете потресени обаче, след като ви разкрием размерите на най-голямата раница за училище. Размерите ѝ възлизат на 10.4 м (височина) и 7.8 м (широчина). Раницата е създадена от компания в Саудитска Арабия, този, за който е предназначена, най-вероятно трябва да е същински великан.

Най-възрастният учител в света



А знаете ли, че най-възрастният учител на света се пенсионира чак на 101-годишна възраст. Това се случва през 2014 г. след 74-годишна учителска практика. Става дума за отец Джефри Шнайдер, роден през далечната 1912 г.

Най-дългият молив в света

Дължината на най-дългият молив в света е космическа. Става дума за, притаете дъх - 1091.99 метра! Рекордът е поставен във Франция.

Най-голямата колекция гумички


О, да, има и човек, който може да се похвали с най-грандиозната колекция... гумички. Рекордът е поставен от германката Петра Енгълс, която е събрала 19 571 различни гумички от, забележете, 112 държави. Когато е започнала да трупа находки за своята гумена съкровищница, Петра е била едва на 9 години.

Четете още: 35 от най-забавните закони на Мърфи за секса и любовта!