7-те топ събития през октомври

03 октомври 2013 | 10:28
5357
1
1

Лятото отдавна свърши и е време да посрещнем есента. Заедно с настъпването на есента интензитетът на събития в столицата и страната се увеличава.

Октомври месец пък е месецът на случванията. Какво си харесахме от културния афиш може да прочете в следващите редове.

1. Концерти: София отдавна си заслужи почетното място в европейските обиколки на известни и любими изпълнители и групи. За пръв път този месец имаме възможност да чуем американската формация Pink Martini. Те ще изнесат концерт-спектакъл на 16.10 в зала 1 на НДК. Любителите на джаз звученето с експериментален отенък могат да бъдат сигурни, че си заслужава. Билети могат да се намерят в мрежата на eventim.

2. Парти: Тази есен ще бъде по-гореща с партито, което ни готвят организаторите от SpeedDating3. На 10 октомври в клуб Тифани имате възможност да бъдете част от десетото поредно Sexy & Single Party. То събира над 200 необвързани, които се забавляват, танцуват, запознават и участват в интересни игри. Организаторите ни обещават незабравима вечер, а от нас се очаква най-лесното – да се наслаждаваме. Повече за самото парти може да прочетете на www.speeddating3.com/party

3. Танци: Сигурни сме, че сте чували за диджеите от Smugglers Collective. Бързаме да ви кажем, че този петък се завръщат в морската столица Варна с поредното си парти в клуб Vintage 33 на 4.10 от 22:00 часа. Ако все още не сте били, сега е моментът. Музиката е както винаги суинг, ритъм едн блус, рокендрол и рокабили. Пригответе си удобните обувки, защото няма да искате да седнете.

4. Кино: Sofia Independent Film Festival (http://soindependentfilmfest.com/2013/bg) ще се проведе за четвърта поредна година в столицата и съвсем сериозно заявява присъствието си сред кинофестивалите. Ако ви е омръзнало да гледате блокбъстърите, които големите кина ни предлагат и сте почитатели на силното документално и независимо американско кино, това е вашето място. Датите са 24.10 – 03.11. Очаквайте подробности около пограмата, но бъдете сигурни, че няма да съжалявате.


5. Книги: Последните две книги с разкази „И всичко стана луна” и „Невидимите кризи” на познатия за всички Георги Господинов ще имат своите представяния в София на 08.10 (вторник) от 18:30ч. в Съюз на архитектите в София, както и в Пловдив на 11.10 (петък) от 18:30ч. в Драматичен театър Пловдив, Камерна зала. На срещата ще бъдат представени и последните преводни издания на „Естествен роман” на исландски и „Физика на тъгата” на италиански. (https://www.facebook.com/events/1419528684926667/)

6. Изложба: Фотографската изложба „Любовъ и съгласие” на Михаил Георгиев ще се проведе в галерия Ластици между 4.10 и 18.10. Черно-бeлите фотографии ни представят един различен свят на духовното и мистиката. Бихме ли могли да разберем какво представлява живота на духовните последователи на учителя Петър Дънов и тяхното Бяло Братство. Със сигурност е любопитно да видим, защото понякога кадърът говори много повече от думите. Повече за изложбата може да намерите във фейсбук ивента. (https://www.facebook.com/events/300146893457164/)

7. Театър: След успешния роман на Милен Русков „Възвишение”, на 08.10 от 19:00 в Градски дом на културата Борис Христов, Пловдив, можем да гледаме премиерата на адаптацията за сцена. Александър Секулов и Иван Добчев са работили по романа за сцена, а част от актьорския състав включва имена като Бойко Кръстано, Асен Блатечки, Ивайло Христов и други. Ако съдим по успеха на романа, то спектакъла не би следвало да му отстъпи. Да видим. (https://www.facebook.com/pages/ВЪЗВИШЕНИЕ/476657519017488)

Коментари

1
  03 октомври 2013 | 14:59 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени