Автор
Woman.bg

8 известни личности, лишили децата си от наследство

Невероятно, но факт. Да си син или дъщеря на богати родители невинаги означава, че ще получиш милионите им. Доказателство за това е и обявеното наскоро завещание на починалия Кърк Дъглас, който дари всичко за благотворителност. Кои са другите богати и известни, оставили децата си без наследство?

Барън Хилтън


Той почина на 92. Има 8 деца и 15 внука. Сред наследниците на Барън е и светската лъвица Парис Хилтън. Те обаче не получиха нито цент от милионите му. Е, Парис едва ли страда от този факт, защото печели доста добре от своя собствен козметичен бизнес.

Бил Гейтс

View post on Instagram
 

Основателят на компанията „Майкрософт” и неговият колега Уорън Бъфут са в основата на „Обет за дарение” – документ, подписан от милионери и милиардери. Според клаузите в него богатите даряват своето състояние за нуждите на обществото. Фондът, основан от Бил и съпругата му Мелинда, вече е получил голяма част от наследството на Гейтс – повече от 78 милиарда долара. Според бизнесмена, децата му трябва да знаят колко важно е да работиш, за да живееш добре.

Елтън Джон

View post on Instagram
 

Певецът дари 53 милиона лири за благотворителност. Решението си обясни с желанието да научи децата си да уважават труда, за да открият сами, че парите не се печелят лесно. „Ако оставите на детето си сребърната лъжичка в устата, вие ще погубите живота му”, казва сър Елтън.

Тед Търнър


Основателят на Си Ен Ен има собствена благотворителна компания още от 1990 година, която работи за решаването на различни екопроблеми. А през 2010 г. се присъединява към „Обета за дарение” на Бил Гейтс. Според Търнър, който има почти два милиарда долара, той на практика живее на границата на бедността, защото всичките му средства принадлежат на обществени организации. Петте му деца обаче подкрепят филантропските му възгледи и повечето от тях работят в семейните благотворителни фондове.

Марк Зукърбърг

View post on Instagram
 

Основателят на Фейсбук и съпругата му също са част от „Обет за дарение”. Благотворителната им фондация спонсорира различни проекти в областта на медицината и разрешаването на социални проблеми. 99% от състоянието им отива за благотворителност, 1%ще бъде оставен на наследниците им. Е, и това не е никак малко – около 600 милиона долара.

Аштън Къчър и Мила Кунис

View post on Instagram
 

Те не притежават милиарди, но в никакъв случай не са и бедни. Смятат обаче, че голямото наследство демотивира децата и им пречи да бъдат креативни. Затова обмислят да оставят голяма част от спечеленото за благотворителност. Но, в едно интервю, Аштън коментира, че ако децата му предложат достоен бизнес план, той е готов да инвестира в него.

Стинг

View post on Instagram
 

Певецът не се меси в плановете на децата си за живота, защото е на мнение, че победата е по-сладка, когато си я извоювал сам. На въпроса смята ли да остави на шестте си деца наследство, Стинг коментира, че няма да им остави нито цент, защото смята да... похарчи всичко. Звездата се грижи за близо 100 човека, които работят за него.

Гордън Рамзи

View post on Instagram
 

Прочутият британски готвач възпитава децата си с идеята, че парите не са най-важното нещо на света. Когато пътуват самолет, наследниците му винаги са в икономична класа, а родителите – в първа. Казва, че няма да им остави наследство, за да могат сами да си заработят необходимото.

Раздаваме подеръци - включи се в нашата игра до 1-ви март от тук: