Малцина актьори успяват да преминат изпитанието на славата. Някои с времето толкова повишават изискванията си, че режисьорите просто се отказват от тях. Други биват погубени от лошия си характер. А трети, ставайки популярни, се отдават на пороците си. В тази статия ще ви разкажем за талантливите актьори, които някога са били много известни. Но Холивуд е погребал кариерите им.

1. Тара Рийд


Тара Рийд започна кариерата си с участия в рекламни клипове. Популярността й неизменно растеше. После игра в два успешни филма - „Големият Лебовски“ и „Секс игри“. Момичето стана много известно.

След това обаче последва поредица от несполучливи роли. Кариерата на Тара започна да се срива. Холивуд не можа да й прости участията в долнопробни комедии. Дори доста популярният „Американски пай“ не я спаси.

2. Маколи Кълкин


Забавната комедия „Сам вкъщи“ и вторият филм от същата серия донесоха световна слава на малкия Маколи Кълкин. Той бързо стана звезда от първо ниво – беше номиниран за „Златен глобус“ и удостоен с титлата „Дете на годината“.

След известно време в семейството на актьора имаше лични проблеми. Момчето временно се оттегли от киното. Но тази пауза се проточи и Холивуд забрави Маколи. Кълкин започна да набляга на алкохола, което в крайна сметка накара всички продуценти да се откажат от него.

Тази година папараци снимаха Маколи Кълкин в един магазин. Актьорът много се е променил и тази промяна определено не е към по-добро.

3. Шая Лабъф


Лабъф стана наистина популярен, когато на екраните излезе филмът „Трансформърс“, а после и втората му част. Всички предричаха на актьора голямо бъдеще в Холивуд. През 2008 г. той получи наградата на BAFTA в категория „Изгряваща звезда“.

Но от 2008 г. насам Шая започна редовно да става участник в неприятни ситуации – катастрофи, нарушения на обществения ред и сбивания. Това просто унищожи репутацията му на изгряваща звезда. И макар Холивуд да не му е обърнал напълно гръб, продуцентите са много предпазливи с него, а предложенията за участие във филми са станали много по-малко.

4. Линдзи Лоън


Линдзи започна кариерата си като актриса още като дете. Стана наистина известна в началото на 2000-те години. Спечели няколко награди и участва във филми, които бяха много популярни. Изглежда по това време момичето е решило, че може да прави безнаказано каквото си поиска. Лоън започна да злоупотребява с алкохол. Славата се оказа твърде тежко изпитание за нея. Самата Линдзи признава, че ако не беше холивудската атмосфера, животът й щеше да протече иначе.

5. Катрин Хайгъл


Катрин започна кариерата си още като тинейджърка, работейки като модел в агенция „Wilhelmina Models“. Чак след това се пробва като актриса. Известна стана със сериала „Анатомията на Грей“. После участва във филма „Позабременяла“, който получи лоши отзиви от критиците. Впоследствие Хайгъл започна да си позволява критични изказвания за филмите, в които е била поканена да участва, което не допадна на продуцентите. В резултат на това предложенията намаляха, а репутацията на актрисата беше съсипана.

6. Чарли Шийн


В края на 80-те и началото на 90-те години кариерата на Шийн вървеше уверено нагоре, а критиците бяха сигурни, че го очаква голямо бъдеще. И донякъде се оказаха прави. Чарли участва в няколко успешни филма и сериала, но за жалост не се прослави точно с това. Актьорът започна да злоупотребява с алкохол, да прави катастрофи и да лежи в центрове за рехабилитация на зависими. Всичко това се отрази зле на репутацията му. Холивуд не прощава подобни грешки – много студия отказаха да работят с актьора и прекъснаха договорите си с него.

7. Миша Бартън


Сериалът „Ориндж Каунти“ направи Миша наистина популярна. Тя стана световно известна и никой не се съмняваше, че я очаква грандиозен успех в Холивуд. Но актрисата плати висока цена за известността и красивия живот. Тя се опитваше да пребори стреса и да се отпусне с помощта на алкохол и приспивателни. В крайна сметка Бартън прекара доста време в центрове за рехабилитация на зависими. Тя ту качваше, ту сваляше килограми. В крайна сметка изпусна единствения си шанс за успех. Холивуд я забрави, най-вероятно завинаги.

8. Еди Мърфи


Еди Мърфи успя да си завоюва титлата „крал на холивудските комедии“. Кинокритиците си мислеха, че вече нищо не може да разклати позициите му на върха. Но с времето актьорът започна да участва предимно в неуспешни филми. В резултат на това от популярен изпълнител на главни роли се превърна във второразряден актьор.

През 2006 г. той направи удар с участието си в музикалния филм „Мечтателки“, който му донесе номинация за „Оскар“. Почти всички бяха сигурни, че журито ще отсъди статуетката именно на Мърфи. Но две седмици преди гласуването на екраните излезе комедията „Норбит“, в която актьорът също играе главната роля. Филмът беше посрещнат зле от критиците и Еди изпусна мечтания „Оскар“. След това така и не си спечели същата слава.

9. Аманда Байнс


В началото на кариерата си Аманда покоряваше сърцата на тинейджърите и на кинокритиците. Ролите й във филмите „Какво искат момичетата“ и „Тя е пич“ спечелиха бурни овации. Всички предричаха голямо бъдеще в Холивуд на младата актриса.

Но след участието си във филма „Лесна, а“ през 2009 г. Байнс започна да има сериозни проблеми с алкохола. През 2010 г. тя заяви, че се оттегля от киното за известно време и тази пауза се проточи. През 2017 г. Аманда каза, че е готова да играе пак. Но засега не е ясно кога ще я видим отново на екраните и кой ще се съгласи да работи с тази проблемна актриса.

Бонус: Шая Лабъф дошъл на премиерата на филма „Нимфоманката: Част 1“ с хартиена торба на главата. На торбата пишело „Аз вече не съм известен“. Актьорът не се притеснил ни най-малко и позирал в такъв вид пред фотографите.

Всеки от нас си има своите слабости. Но Холивуд не прощава на звездите техните грешки и чудатости. Как мислите, дали тези актьори ще могат да си върнат репутацията и предишната слава? Споделете в коментарите.

Четете още: 10 известни личности, надвили тежки заболявания