93-годишна баба "бедства" без бира в кризата, но ето кой я спаси

Светът е под карантина и това е може би най-интересният момент от човешката история днес – да видим как всички, от звездите с милиони в банковата сметка до обикновените чиновници, си стоят вкъщи и полагат старание да не превъртят. Човечеството е под ключ и това е предпоставка за ситуации, в които никой никога не е предполагал, че може да изпадне. Следващата кратка история със сигурност ще ви усмихне и ще ви накара да се замислите за това колко малко му е нужно на човек, за да бъде щастлив.

93-годишната Олив Веронеси от Пенсилвания е сред възрастните хора в добро състояние на духа и здраве, но излизането навън за нея в момента е немислимо. Ето защо тя се превърна в интернет сензация, без дори да използва модерни технологии. Каква е историята?

Вечерите на самотната баба Олив винаги протичат с нейната любима напитка в ръка, а именно кенче бира. Тя обожава да си угажда с нея и дори отдава дългогодишния си живот и добри старини именно на навика си да изпива точно едно кенче всяка вечер. В началото на кризата Олив се е запасила с добро количество бира, но в края на миналата седмица тя забелязала, че запасите ѝ са на привършване. Старицата разполагала само с още 12 кенчета и е лишена от възможността да отиде до магазина, защото тази стъпка би могла да коства здравето, дори живота ѝ. Ето защо тя проявява изключителна изобретателност, като написва бележка „Имам нужда от още бира“ и застава с нея на един от прозорците в къщата си, който гледа към улицата.

Само минути по-късно 93-годишната жена е заснета от минувач, който публикува снимката в интернет. Кадърът, на който Олив държи надписа и кенче, за да покаже точно каква бира обича, с широка усмивка на лице, е толкова умилителен, че за нула време се превръща в истинска сензация. Нещо повече, тя успява да разтопи сърцата на собствениците на марката бира, която Олив харесва и те решават да я изненадат, като ѝ подарят 150 кенчета, които би трябвало да ѝ стигнат за следващите 5 месеца.

Преди тази прекрасна изненада, възрастната жена получила десетки оферти да ѝ бъде доставена бира. След като получила 150-те кенчета, тя написала бележка „Вече получих бира“ и отново е заснета и публикувана в интернет.


Олив споделя, че искрено вярва в здравословното въздействие на бирата върху човека, тъй като в нея се съдържат витамини, селен, фосфор, протеин, фибри и други полезни вещества. Единственото условие е да не се приема в по-големи количества.

Ех, колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив!

Четете още: 10 ситуации, в които не трябва да се извинявате, колкото и да ви се иска