И кралица Елизабет II се завърна, макар и не съвсем официално, към предишния живот. Нейно Величествено бе заснета как галопира щастливо любимия си кон в двора на замъка Уиндзор. Да, прочетохте правилно - 94-годишната дама съвсем не стои кротко в двореца, а смело се качва на седлото и язди! ивотинчето е добре познато на почитателите на кралицата. Тя му е дала името Балморал Фърн и е на цели 14 г.

Това е първият път, в който Елизабет е забелязана навън след началото на карантината. Някои източници обаче усилено твърдяха, че тя всеки ден намира време да поязди, защото обожава конете и тя е карат да се чувства добре.

Докато беше в изолация, кралицата направи и две телевизионни обръщения към поданиците си, а това съвсем не се случваше често до този момент.

View post on Instagram
 


По време на ездата си през уикенда, от която бяха споделени снимки в официалния Инстаграм профил на кралското семейство, кралицата е била придружена от главния си коняр Тери Пендри, но двамата са спазвали строго дистанцията от поне 2 м. Всъщност, източници споделят, че кралицата всяка сутрин е бързала да сложи ботушите си за езда и се е отправяла към мястото, където се намират конете ѝ, но не е била придружена от охрана с оглед запазване на здравето ѝ и риска от Ковид-19. Тери Пендри пък се грижел не само за конете и тяхното физическо състояние, но и лично дезинфекцирал седлото и юздите за Елизабет.



Според близки на кралското семейство кралицата не пропуска срещата с любимите си животни, защото само когато язди, тя се чувства като обикновен и свободен човек.

Четете още: Почина Christo - българският артист, който успя да опакова мечтите си