А тях кой ще ги спаси? Сестрите, които работят увити с чували, вместо с предпазни костюми

09 април 2020 | 13:38
6746
1
снимки: Unsplash, Daily Mail
1

Светът е изправен пред една от най-тежките битки, които е водил през последните десетилетия. Той не бе готов за нея, но въпреки това е решен да се бори докрай. Думата, с която краят на второто десетилетие на XXI в. ще бъде запомнен в историята е „Коронавирус“ - чудовището, което буквално за седмици се разпрoстрани в цял свят и безмилостно отнема човешки животи. И ако днес ние трябва да се пазим от него, единствено като си стоим вкъщи, то други хора нямат този лукс. Сега те са изправени пред най-трудната задача – да изпълнят дълга си и да спасяват другите с риск за собственото си здраве. Те са лекарите и медицинските сестри, които са на първа линия, в опасна близост със заразените. Благодарение на тях, светът води битката с коронавируса и има своите малки и големи победи.

Днес ще обърнем поглед към 3 медицински сестри, които се „хвърлиха в огъня“ и спасяваха чужди животи, макар и да не им бяха осигурени предпазни средства. Действието се развива в Лондон, който се превърна в едно от огнищата на COVID-19. Преди седмици в интернет бяха разпространени техни снимки как са облечени в чували за боклук, поради липсата на предпазни костюми в болницата, в която работят. Е, снощи излязоха резултатите им за коронавирус и трите са с положителни проби.За съжаление, този случай съвсем не е изключение. В много здравни заведения има заразени лекари и медицински сестри, изцяло поради липса на предпазни средства. Собствениците на болниците едва ли ще могат да се отърсят лесно от чувството си за вина, а освен това тези медицински работници в момента са изолирани и вече не могат да бъдат от помощ на заразените. Само защото не е имало кой да предпази тях и да им осигури нужните костюми. Колко иронично и грозно звучи това в днешното време на свръхпроизводство, нали?През март една от трите заразени сестри, които споменахме преди няколко реда, даде интервю за медиите, в което споделя, че работата с липсата на подходящ екип за предпазване е изключително опасна и трябва да се обърне сериозно внимание върху това. В противен случай много хора, отдадени на дълга си, ще загинат. 

Четете още: Меган проговори за първи път, откакто напусна Кралицата: Ето какво призна

Още по темата

Коментари

1
  09 април 2020 | 17:45 отговор
 

Подобни сцени явно има и в Америка, а в Белгия например масово заразиха хора в старческите домове поради липса на предпазни средства. Това ли са прехвалените развити страни, където уж всичко тече по мед и масло,а хората които се грижат за болните не могат да защитят себе си и околните...

 

Добави Коментар

Най-четени