Автор
Woman.bg

Актьорите, които загубиха живота си на снимачната площадка

Професията на актьор и то в Холивуд несъмнено е гаранция за пари и слава. Но, както ще се убедите в следващите редове, тя може да е и доста рискова.

Защо го казваме ли? Защото не една и две звезди са загубили живота си на снимачната площадка.

Брандън Лий

Помните ли филма "Гарванът" от 90-те години на миналия век? А инцидента с актьора, изпълняващ главната роля, Брандън Лий – синът на известния Брус Лий?

Трагичният случай с Брандън, разиграл се на 30 март 1993 година, и до днес си остава една от най-големите мистерии в Холивуд.

Никой не знае защо в пистолета, с който Лий трябва да бъде прострелян в една от сцените на "Гарванът" е имало не халосен, а истински куршум. Кой го е поставил така и не става ясно.

Но в резултат на това 28-годишният тогава Лий е прострелян фатално в областта на корема. Това се случва по време на заснемането на една от ключовите сцени, а именно моментът, когато героят на Лий – Ерик Дрейвън, е убит, за да може по-късно да "възкръсне" като Гарвана.

Но едва ли някой е предполагал, че и самият Брандън Лий ще загуби живота си в този ден.

View post on Instagram
 

Вик Мароу

През 1983 г. Стивън Спилбърг и Джон Ландис заснемат фантастичния филм "Зоната на здрача" по едноименна книга от 60-те години. Филмът обаче добива известност не заради режиьорското дуо или сценария, а заради един ужасяващ инцидент.

По време на снимките хеликоптер катастрофира и перките на машината отсичат главите на актьора Вик Мароу и още две деца актьори. Заради трагичната случка е започнато дело срещу режисьора на първата част от лентата, по време на която се разиграва касапницата – Джин Ландис. Делото е за причиняване на смърт по непредпазливост, но кино звездата е оневинена.

Джон Ритър

По време на снимките на сериала "8 прости правила" Джон Ритър в ролята на Пол Уесли - татко, любящ баща и спортен журналист, трагично умира.

Нещастният случай се разиграва на 11 септември 2003 г. Тогава в разгара на снимките актьорът припада. Той е откаран в болница и претърпява операция, заради скъсване на аортата, но за съжаление издъхва по-късно същата вечер в лечебното заведение.

View post on Instagram
 

Ред Фокс

През 1991 година, на снимките на лентата "Кралското семейство" знаменитият Ред Фокс загива, покосен от сърдечен удар.

Иронично е, че актьорът се прочува с роля в друг сериал. В него Фокс често се хваща за гърдите и вика своята половинка на екрана – Елизабет, преструвайки се, че получава инфаркт.

Марта Мансфийлд

По време на почивка между сцените Марта Мансфийлд седи в кола, а мъж, минаващ покрай автомобила, запалва цигара и хвърля горяща клечка кибрит встрани. По ужасно стечение на обстоятелствата кибритената клечка прелита през отворения прозорец на возилото и пада върху роклята на Марта.

Дрехата е от толкова лесно възпламенима материя, че пламва като факла и то за секунди. И актрисата, и шофьорът, седящ на предната седалка, се опитват да съблекат горящия тоалет, но за съжаление безуспешно. Мансфийлд получава силни изгарания и на следващия ден умира в болнично заведение.

Джон-Ерик Хексъм

Той е поредният актьор, който губи живота си на снимачната площадка и то при доста нелеп инцидент. Очевидците на инцидента дават различни показания относно това какво точно се е случило.

Според едни Хексъм, изнервен от забавянето на снимките, решава да разпусне с игра на руска рулетка. За целта той грабва пистолет, зареден с халосни патрони. След като маха всички без един, насочва дулото на 44-калибровото оръжие към главата си и още с първия изстрел се прострелва сериозно.

В резултат на играта му черепът му е пробит и той получава масивен кръвоизлив. Хексъм незабавно е отведен в болница, но въпреки усилията на лекарите губи живота си.

Според други, присъстващи на ужасяващия инцидент, актьорът не е подозирал, че в пистолета има халосни патрони и изнервен от забавянето на снимките, на шега насочва оръжието към слепоочието си.

След думите "Вие сериозни ли сте", визирайки поредната почивка между заснемането на сцените, той натиска спусъка.