Автор
Woman.bg

Aктьорите от „Брилянтин“ 39 години по-късно

Интересен факт: Само след година „Брилянтин“ ще празнува своя 40-и рожден ден.

В един или друг етап от нашия живот всички сме били влюбени в тази незабравима класика от края на 70-те и в целия бляскав каст, отдаден на песни и танци във всяка една минута от филма. За повечето от нас „Брилянтин“ е причината, поради която вярваме, че животът ни би бил много по-вълнуващ, ако беше мюзикъл.

Отделете няколко минутки и вижте как изглеждат днес актьорите от този невероятен шедьовър на Рандал Кейсел:


1. Джон Траволта като Дани Зуко

Коженото яко и зализаната с брилянтин прическа е запазената марка на актьора, който се превърна в истинска модна икона и секссимвол през 70-те. Последваха още няколко велики роли в киното, като тази на Винсент Вега в култовия екшън "Криминале".

Днес единственото, което е останало от него е гелосаната коса, далеч не толкова очарователна като преди, а освен гела, килограмите му също идват малко в повече (без да искаме да бъдем груби).

2. Оливия Нютън-Джон като Санди Олсън



Оливия Нютън-Джон беше известно име в киното, още преди „Брилянтин“ да излезе на големия екран. След него обаче музикалната кариера на звездата тръгва стремглаво нагоре и днес може да се похвали с издадени над 15 албума.


3. Стокхард Ченинг като Ризо



Освен с тази своя роля Стокхарт Ченинг остава в историята на киното и като първата дама в „Западното крило“, леля Франсис в „Криминале“ и Оуиса Китредж в „Шест стъпки отстояние“ (с номинация за Оскар). Днес можете да се насладите на пленителната игра на Ченинг наред с редица нейни колеги като Матю Бродерик, Рупърт Гринт и Нейтън Лейн в няколко постановки на мюзикъли в Бродуей.


4. Дина Маноф като Марти



Всички помним Марти като най-разсеяната представителка на женската банда „Розовите дами“. Въпреки това нейният чар и перфектно оформени къдрици ще останат завинаги в сърцата ни. Днес можем да проследим кариерата на Дина в множество телевизионни продукции.


5. Лоренцо Ламаз като Том




По време на снимките на Брилянтин Лоренцо е бил едва 18 годишен. Днес той е буквално неузнаваем, но в добрия смисъл на думата. Въпреки, че играе поддържаща роля във филма, Ламаз се радва на завиден успех в Холивуд. Най-новото заглавие с негово участие е Boone от 2016-а.


6. Диди Кон като Френчи



Диди Кон познаваме като Фенчи, която мечтаеше да стане козметичка. След снимките на "Брилянтин" Диди продължава своята актьорска кариера. През ноември 2008-а тя е обявена за национален говорител в САЩ за повишаване осведомеността по отношение на аутизма. Кон има син, на когото е поставена тази диагноза.