Турнирът по тенис "Sofia Open 2019" вече стартира. И въпреки че тази година Григор Димитров няма да запише участие, то още в първите два дни от тенис надпреварата друг българин зарадва родната публика в столичната зала "Арена Армеец".

21-годишният Александър Лазаров зарадва публиката, а и самия себе си още в първия ден от турнира, като спечели мача срещу Лукаш Лацко (от Словакия).

Снощи, по време от втория ден от турнира, Алекс Лазаров записа втора победа срещу италианеца Лука Вани и се класира за основната схема на "Sofia Open 2019". Така той продължи своята приказка, като изигра блестящ мач в „Арена Армеец“, който продължи повече от два часа. Във финалния сет българинът отрази два мачбола, след което вдигна триумфално ръце. Успехът осигури на Алекс Лазаров и 12 точки за ранглистата на АТР. И от липса на АТР ранкинг той влезе в топ 500 в света, благодарение на българския турнир и втората си победа.

„Не знам дали сънувам, или е реалност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във възможностите ми. Участвам за четвърти път в този турнир, миналата година паднах много лошо . Нищо не ми се получаваше и в един момент мислех да се отказвам“, каза Лазаров на пресконференция след успеха.

Развълнуваният Алекс успя да изрече няколко думи след мача: "Твърде много ми харесва този спорт и искам някой ден да стане нещо от мен".


Днес, в основната схема, Лазаров ще играе срещу носителя на 15 титли от АТР тура - Фернандо Вердаско.

„Надявам се да не ме бие много и да покажа добър тенис, както до момента. Той е един от детските ми идоли. Още помня мача му с Надал от Australian Open. Да играя срещу Фернандо Вердаско, е сбъдната мечта. Още когато видях, че той ще играе срещу квалификант, исках само едно, ако стигна до основната схема – да играя срещу него“, каза Алекс.

Тенисистът благодари и на публиката. И определено имаше за какво. В залата присъстваха запалени фенове, които скандираха името на Алекс и му вдъхваха кураж. Въпреки че на тенис мачове не е много прието да има агитка, която да изразява с възгласи радостта или подкрепата си, за да не разсейва състезателите, то родните почитатели открито показваха емоциите си.


„Не съм се чувствал на предишни турнири така. Тази публика ме кара да се чувствам като истински тенисист. Надявам се на двубоя с Вердаско да има още повече хора“, сподели Алекс.

Заслужава си да обърнем внимание на това момче!