Броени дни преди пристигането си в България, британската соул звезда Alice Russell представи най-новия си албум Pot of Gold.

С голям концерт и страхотно шоу на 1 октомври тя взриви Лондон, карайки публиката и критиците да признаят за пореден път неподражаемия й талант. New York Times пише „...трогателно жизнен албум, подчертаващ живия и искрен вокален стил на Alice Russell", а феновете й, омаяни от невероятното й изпълнение, възкликват „Alice Russell - каква невероятна енергия".

Така на 24 октомври в зала „Универсиада" на специалното събитие на най-старото ирландско Bushmills, българските меломани ще се са сред първите, които ще чуят новите й парчета на живо. За концерта си в България тя пристига със своя 7-членен бенд. Автентична и неподражаема, Alice Russell обещава гостуването и у нас да се превърне в истинско Bushmills Brothers изживяване за всички с афинитет към качествената музика.

След концертното изпълнение на Алис Ръсел на специалната Bushmills вечер ще видим и добре познатите артисти Nightmares on Wax Soundsystem. В България заедно с основателя на бандата George Evelyn пристигат барабанист и две MC-та, което автоматично означава качествена авторска музика и голямо шоу. Ricky Rankin, познат на българските меломани от изпълнението му с Roots Manuva на ParkLive Fest в София това лято е първото МС, а на сцената ще се развихри и англо-американската певица Verbalicious.

Любопитна история се крие зад новия шести албум на NOW, който излезе на пазара миналата година и отбеляза 20 годишнината на бандата. Основателят й George Evelyn, известен още и като DJ EASE, решава да предприеме пътуване от родния си град в северна Англия, Лийдс до прочутия средиземноморски парти остров Ибиса, на който сега живее. За да затвърди имиджа на NOW като банда, а не просто като един невидим музикант, записващ в студио, Evelyn натоварва китарист, басист и вокалист в един кемпер и докато гостува на артистите, с които е работил през тези 20 години, на път записва новият им албум Thought So. Музикалното пътуване на Evelyn е олицетворение не само на житейския му път, но и бележи 20 годишната му успешна кариера със световния лейбъл Warp Records. Първите рилийзи на лейбъла са именно творбите на основателя на NOW.

И както Bushmills Brothers with soul е изживяване за приятели, които oсвен еднакви/сходни ценности, споделят и общ интерес към соул музиката, така и бандата на Evelyn е обединена около силното желание да създава качествената музика, с парчета, прелитащи през чил аут, хип-хоп, соул и дъб.

Автентичните изпълнения на Alice Russell и Nightmares on Wax Soundsystem и огромното стилово разнообразие, обединено от соул звученето ще превърнат октомврийската вечер в истински музикален празник.

Билетите за специалното музикално събитие Bushmills Brothers with soul са вече в продажба на цена от 20 лв. в мрежата на eventim.bg, а в деня на провеждането ще са на цена от 25 лв.

Повече информация за предстоящото събитие ще намерите на www.bushmills-bg.com