Автор
Веселина Петрова

Анджелина Джоли дари 1 милион долара, стилистката на Кидман дава съвети онлайн

Световната здравна организация съобщи днес, че „в Европа има признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус, въпреки че ситуацията остава сериозна”.

В същото време почти всички световни марки вече шият маски и облекла за протекция, както и дезинфектанти, които даряват на големи болници и общества в риск.

Bulgari, Gap, Eddie Bauer, Canada Goose са преустроили производствата си и работят с пълна пара.

Звезди даряват милиони долари.


Анджелина Джоли отдели 1 милион долара от спестяванията си и ги даде на организацията No Kid Hungry, която се грижи за прехраната на деца от семейства с ниски доходи.
Много от децата не посещават училище, заради карантината. Въпреки това обаче те имат нужда от храна и разчитат на благотворителните организации, защото семействата им не могат да се справят сами. „No Kid Hungry полага големи усилия, за да помогне на повече нуждаещи се деца”, коментира Джоли. Същото направи и Кендал Дженър.

Илон Мъск дари 1225 респираторни апарата на Лос Анджелис, необходими за лечението на усложненията при болните от коронавирус. Губернаторът на Калифорния, Гавин Нюзом, в разговор с Bloomberg призна, че смята това действие за героично.

Днес стилистката на Никол Кидман обяви, че дава консултации онлайн – срещу 300 или 600 долара, в зависимост от времетраенето. Парите ще отидат за три благотворителни организации, подпомагащи борбата с коронавируса, включително СЗО. Сега е моментът да промените нещо във визията си и да получите професионалните съвети на човек, обличащ звезди за червения килим.

View post on Instagram
 

Добри ангели има и у нас. Дарени бяха стекове с минерална вода, тестове за коронавирус, респираторни апарати, храни.

Светът все повече заприличва на единен организъм, готов да подпомогне нуждаещите се. А може би точно от това имахме нужда? Малка промяна, за да може доброто да вземе връх в една тотално самозабравила се, меркантилна потребителска среда…