Автор
Woman.bg

Анджелина с първа публична изява след признанието

Носителката на Оскар Анджелина Джоли заяви в неделя, че се чувства "значително по-добре" и е много развълнувана от подкрепата на обществеността, след като избра да се подложи на хирургическа операция за отстраняване на млечните жлези, за да избегне твърде високия риск от развитието на рак на гърдата.



Актрисата, която се появи на лондонската премиера на филма "World War Z" на германския режисьор Марк Форстер, беше заедно със съпруга си Брад Пит.

Четете още: Анджелина Джоли претърпяла двойна мастектомия

Тя се гордее, че нейният избор е довел до публичен дебат.

"Бях твърде развълнувана, за да говоря за това", заяви тя пред журналисти по време на първата си публична поява след разкриването на операцията през май.



37-годишната Джоли е много доволна, че здравословните проблеми на жените са придобили публичност по света.

"След като загубих майка си от същото заболяване, аз съм много признателна и бях дълбоко развълнувана от грижовната подкрепа на хората", каза актрисата.



Майката на Анджелина Джоли, Марчелин Бертран, почина от рак на яйчниците на 56-годишна възраст, а леля й Деби Мартин си отиде от света миналата седмица от рак на гърдата.

Брад Пит от своя страна смята, че решението на жена му е "заздравило" връзките в семейството. "Хубавото е, че за нас животът продължава", добави той.



Актрисата заяви още, че нейният съпруг е "прекрасен човек и прекрасен баща" и "имам много, много късмет".

Лечението е завършило през април след реконструкция на гърдата. Анджелина Джоли каза, че рискът от развитие на рак вече е 5%.



Преди това, заради наследствените особености на заболяването, рискът е бил 87% да се развие рак на гърдата и 50% - рак на яйчниците. Анджелина е избрала операцията, за да не лиши шестте си малки деца, на възраст от пет до 12 години, от майка.

Източник: БГНЕС