Навсякъде по медиите се появяват снимки от посещението на актрисата в Пакистан, където преди месец започнаха невиждани наводнения, вследствие на проливни дъждове.

Звездата е там, за да се срещне с пострадалите в северозападната част на страната.

Тя от години се явява посланик на добра воля към ООН и не спира да дарява внимание и средства на пострадали хора по целия свят.

Джоли си е поставила за цел да привлече повече внимание към необходимостта от помощи и дарения за бедстващите в Пакистан.

Актрисата е съобщила пред световната агенция, че се е срещнала вече с много хора - с майки, които са загубили децата си, и със семейства, останали без домове.



"Надявам се да успея да направя нещо за тези хора, светът не трябва да обръща гръб на страданията им, предизвикани от природното бедствие. Международната общност трябва да им помогне", коментира Джоли.

В последното си интервю, дадено за CNN, посредством жива връзка от Пакистан, тя признава, че единственият начин, по който се справя с цялото напрежение покрай мисията си на посланик на добра воля са разговорите със семейство й.

„Говоря с Брад, той иска да знае възможно най-много за всички тези неща, за всяко мое пътуване.

Аз нямам много приятели, с които да споделям. Той наистина е единственият човек, с когото разговарям”.

Освен това, Анджелина обяснява и как помага на децата си да разберат какво прави и защо постоянно пътува по всички тези „тъжни места”:

„Казвам на децата си защо отивам и им обяснявам защо пакетирам храна и фенерчета. Те дори ми помагат с приготвянето на багажа.

Всичко това им помага да станат по-добри хора, да разбират по малко за света”.

Близо 1700 човека загинаха след тежките наводнения, а около 20 милиона за засегнати от стихията.

Посевите са унищожени и болестите се разпространяват сред бедстващите.

„Това не е просто хуманитарна криза, това е икономическа и социална криза”, допълва Джоли.