Астероид удря Земята ден преди президентските избори в САЩ

Астероид приближава с висока скорост към Земята и има голяма вероятност да падне на планетата ни. Според изчисленията на американския астрофизик Нийл Деграс Тайсън това ще се случи точно ден преди президентските избори в САЩ, или с други думи - на 2 ноември.


И сега малко по-спокойно - за щастие космическото тяло не е достатъчно голямо, за да доведе до Армагедон. "Астероидът 2018VP1 - космическа скала с размерите на огромен хладилник, се носи към нашата планета със скорост над 25 хиляди мили в час. Може да падне на Земята на 2 ноември, ден преди президентските избори в САЩ", уточнява ученият в профила си в Инстаграм.


Тайсън е убеден, че мащабите на астероида не са заплаха за човечеството. "Ако краят на света дойде през 2020 г., вината няма да е във Вселената", уверява той.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември, като вече е започнало предсрочно гласуване в няколко щата. Това е втори мандат на настоящия американски президент Доналд Тръмп, а опонента му за поста, с когото той ще се бори, е кандидатът на демократите Джоузеф Байдън.

Новината на астрофизика развесели потребителите на социалните мрежи, а по адрес на връхлитащия астероид се роди и серия от шеги. Вдъхновени от предстоящия съдбовен ден за САЩ, белязан преди това от събитие от подобен мегалитен характер, някои го нарекоха "изборен астероид 2020".

Четете още: Изумителните закони във вълчата глутница и ролите, които всеки вълк изпълнява