Автор
Woman.bg

AVON Voices - първият световен онлайн конкурс за таланти в пеенето и състезание за създатели на песни

AVON представя AVON Voices – първия по рода си глобален онлайн конкурс за таланти в областта на музиката и пеенето.

По повод 125-годишнината си, AVON празнува талантите на жените в над 60 страни по целия свят. Козметичният гигант насърчава всички жени, сред които и над 6.2 милиона независими представители на компанията, като вдига завесата на уникална сцена за таланти. Звездно жури, съставено от световно известни личности в областта на музиката, сред които: певицата Фърги, носителка на 6 награди Грами; легендарната текстописка, Даян Уорън; Наташа Бедингфилд, номинирана за Грами певица и текстописка; както и руската сензация, Валерия, ще оценяват кандидати от целия свят.

Най-интересните моменти от едногодишния музикален проект ще включват пътувания на над 200 претенденти от цял свят до вълнуващи кътчета по земното кълбо. Там талантите ще получат професионални напътствия и след експертно сценично преобразяване с гримовете на AVON, те ще заснемат видео клипове с изпълненията си. Целта на онлайн конкурса е да открие две талантливи певици, една, от които представител на AVON, които ще имат възможността да запишат свои професионални музикални албуми.

„Цели 125 години, AVON вдъхновява жените да повярват в силата на своя глас, за да сбъднат мечтите си. За нас е изключително вълнуващо да дадем възможност на дамите да споделят своя талант, своите песните и лични истории”, отбеляза Андреа Джънг, Генерален директор на AVON. „В идеята на AVON Voices е закодирано наследството на AVON, което оставя послание и за бъдещето, провокирайки жените чрез красотата, вдъхновението и музиката.”

Сайтът на инициативата – www.avonvoices.com – вече е достъпен и всеки желаещ може да го посети и да се регистрира за участие. Има три начина за участие в глобалната общност на AVON Voices:

• Раздел: Певици – Всички жени могат да участват в онлайн конкурса за талантливи певици. Те трябва да изберат видео от списък, публикуван на AvonVoices.com, да запишат свое видео и да го публикуват на сайта до 13 Февруари 2011 година.

• Гласуване: Всеки може да участва, като търси и набира нови таланти, сред своите познати. За да вземат участие в крайното класиране посетителите на сайта могат да гласуват и оценяват своите фаворити сред претендентите в AVON Voices.. От април до октомври, надпреварата ще премине през четири кръга, във всеки, от които ще бъдат класирани таланти на база както на онлайн публично гласуване, така и според оценката на журито. (Официално, първият кръг на гласуване стартира на 22 Април 2011 година)

• Раздел: Създатели на песни: Всички жени и мъже могат да участват в състезанието за създатели на песни. Те трябва да напишат собствена оригинална песен, посветена и вдъхновена от надеждата и оптимизма. Условието е те да качат онлайн на сайта AvonVoices.com дигитален и текстов файл на своята песен. (В периода между 20 Май, 2011 година и 1 Юли, 2011 година)

Фърги


Световни лидери в музикалната индустрия предоставят своята експертиза

AVON Voices събира музиканти от целия свят, които подкрепят начинанието. Наред с Фърги, г-ца Уорън, г-ца Бедингфилд и Валерия, на съдийската маса ще седнат още: Делта Гудрем, Австралийски артист на десетилетието; Шийла Е., артистично откритие, Номинирана за Грами перкусионистка; Дейвид Пак, певец и композитор, носител на Грами и музикален продуцент; и Мая, колумбийска музикална звезда. Допълнително ще бъдат анонсирани и други членове на глобалното жури.

„Аз съм орисана да изживея своите мечти чрез музиката си. Познавам толкова много жени, които си мечтаят техните гласове да бъдат чути (във всички аспекти на израза) – ето сега те имат тази възможност”, споделя Фърги. „AVON Voices ще даде на жените по целия свят шанса да споделят техните прекрасни гласове с целия свят.”

В този момент, много знаменитости от музикалните и светски среди по света обединяват сили в подкрепа на AVON Voices на регионално и локално ниво. AVON Voices също така ще бъде представена и в над 40 милиона брошури на AVON, които ще бъдат разпространени глобално през Декември и Януари.

Андреа Джънг, Генерален директор на AVON

Свалянето на музика от интернет в подкрепа на Фондацията за жените на AVON

Идеята, с която е създадена надпреварата AVON Voices, е много повече от предоставянето на сцена за неоткрити до момента таланти. През цялата следваща година, музикални файлове, свързани с AVON Voices, ще бъдат достъпни за сваляне от интернет, като процент от продажбите ще бъдат вложени във Фондацията на AVON, която подпомага глобалната инициатива за борба срещу насилието върху жени и момичета. Към настоящия момент, чрез глобалните филантропски кампании на AVON са събрани и дарени повече от 30 милиона долара, вложени в борбата с домашното насилие, посветени на образованието, предоставянето на услуги и превантивни програми.

В подкрепа на глобалната кампания на AVON, г-ца Уорън ще посвети своя сингъл Until U Love U, продуциран от Дейвид Пак и изпълнен от Валерия. Свалянето на песента ще бъде възможно от Януари 2011 в страните, участници в проекта AVON Voices.

„Като текстописец, аз знам какво означава да докоснеш сърцата и съдбите, живота на хората чрез мощта на музиката”, казва г-ца Уорън. „Чувствам се безкрайно ентусиазирана, виждайки отдадеността, с която AVON вдъхновяват жените по света, чрез универсалния език на музиката.”

Наред с това, в заключителната част на проекта, г-ца Уорън ще създаде химн, който ще бъде изпълнен и записан съвместно от 10-те глобални финалисти и много от звездните членове на журито на AVON Voices. Всички постъпления от изпълнението и създаването на химна ще бъдат вложени във филантропските кампании на AVON по целия свят. Химнът ще бъде представен на живо за пръв път по време на Годишната гала церемония на Фондацията за жените на AVON, планирана да се проведе през есента на 2011 година в Ню Йорк, САЩ.