Автор
Кристина Кирова

БAT България представи glo™ hyper X2 – последната иновация за нагряване на тютюн на компанията

Всичко е въпрос на гледна точка, дори и когато става дума за това дали понеделник вечер може да бъде празнична и също толкова усмихната, колкото е петък вечер. Ще ви споделя една тайна - екипът ни винаги знае как да посрещне новата седмица подобаващо и знае кое е точното място за бляскаво изпращане на първия работен ден. Най-скорошният пример в подкрепа на това твърдение е събитието, към което се отправихме секунди, след като затворихме вратата на редакцията. Мястото е приказният бар, намиращ се в най-високата точка на София - "Милениум", а поводът да бъдем там бе представянето на най-новия модел на иновативното устроство glo™ – glo™ hyper X2. Това е последната иновация в портфолиото на бързо развиващата се глобална марка за нагряване на тютюн на БАТ – glo™.

Водещи на събитието бяха неповторимите Катерина Евро и Алексанъдр Кадиев, които както винаги ни развеселиха с лекота, а Мария Илиева превърна преживяването в истинска магия с емблематичните си песни, красивия си глас и заразяваща усмивка. Сред специалните гости бяха Орлин Горанов, Папи Ханс, Ернестина Шинова, Гала и Юлиан Вергов. А ние, освен че имахме възможността да се насладим на изтънчен кетъринг и съблазнителни коктейли, научихме и какви са предимствата на иновативното устройство на glo™.

@woman.bg Бляскав старт на седмицата с нашия екип! #celebrity #party #mondaymood #glamorous #worklife #luxurylife #mondayparty Paro - Speed Up TikTok - Nej'

glo™ hyper X2 предлага на потребителите усъвършенствана технология за индукционно нагряване в компактен корпус, който осигурява лесен захват и преносимост. Устройството е оборудвано с функция за по-бързо нагряване (“Boost“), светодиоден индикатор за състоянието на батерията, иновативен механизъм за хигиена и ще бъде налично в разнообразни цветови комбинации.



glo™ hyper X2 се предлага в търговската мрежа в България от 17 октомври 2022 г. с тютюневи стикове за glo™ hyper X2 под утвърдената марка на премиум бранд в България. Продуктите ще са налични на национално ниво в широката търговска мрежа, както и в почти всички големи търговски центрове, например The Mall и Paradise Center в София, Grand Mall във Варна и Mall Plovdiv в Пловдив. Информация за продукта и предлагането му на българския пазар може да се намери на www.myglo.bg

Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България, заяви по време на събитието: „Представянето на пазара на glo™ hyper X2 бележи още един ключов етап в трансформацията на нашата компания. glo hyper X2 е най-новото и усъвършенствано устройство за нагряване на тютюн на БАТ и предлага много иновативни функции, отговарящи на потребителските очаквания. Радвам се, че скоро след световната премиера на glo™ hyper X2, имаме възможността да го представим и на българските потребители“.



Миналият месец БАТ публикува резултатите от едногодишно проучване в реална среда на glo™*, което показа, че пълнолетните пушачи, които са преминали изцяло към glo™, са постигнали значителни и устойчиви подобрения в няколко показателя за потенциална вреда в сравнение с тези, които са продължили да пушат.

Марк Форстър, ръководител регулаторни и научни въпроси на Групата БАТ посочи: „Резултатите от това проучване са най-важните данни, които някога сме генерирали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн като цяло. Окончателните резултати от нашето едногодишно клинично проучване* на glo™ предоставиха нови важни данни, които допълват доказателствата в подкрепа на glo™ като продукт с намален риск**“.



За проучването
Участниците в това едногодишно контролирано проучване на случаен принцип са пълнолетни пушачи от Великобритания на възраст от 23 до 55 години в добро общо здравословно състояние. Пълнолетните пушачи, които не са имали намерение да се откажат от пушенето, са разпределени в няколко групи - на такива, които продължат да пушат цигари, и на тези, които преминат изцяло към употреба на glo. На пушачите, които са посочили, че искат да спрат да пушат, е предложена никотин-заместителна терапия и достъп до консултант за отказване от тютюнопушенето. Включена е и контролна група от хора, които никога не са пушили и продължават да не използват никакви тютюневи или никотинови изделия.
Това проучване е създадено, за да изследва потенциала на glo за намаляване на риска в реална, а не в клинична среда. От участниците е изискано да правят клинични прегледи всеки месец, където са вземани проби от кръв, урина и други измервания. Тези проби са изследвани за „биомаркери на експозиция“ (на избрани токсични вещества от цигарения дим) и „биомаркери на потенциална вреда“. Освен това, за да се гарантира, че участниците в проучването, които са спрели или са преминали на друг режим на пушене, не употребяват цигари, групите на glo и тези на спрелите цигарите, са изследвани за биомаркера CEVal, който може да покаже дали са пушили цигари. Тези, които са дали положителен тест, са продължили участието си в проучването, а окончателните резултати са разделени на общата популация и подгрупата, която е отговаряла на изискванията за CEVal, което гарантира, че резултатите точно отразяват въздействието на пълното преминаване към glo.

(в материала има продуктово позициониране)