Бебе се роди 4 години след смъртта на родителите си

12 април 2018 | 15:15
6843
2
Снимки: Pixabay
2

Бебе проплака в Китай, четири години след като родителите му загинали при автомобилна катастрофа. Преди инцидента двойката била замразила няколко ембриона с надеждата да има дете чрез ин витро процедура. След смъртта им техните родители провели дълга съдебна битка, за да получат разрешение за използване на ембрионите.

Момчето се родило през декември от сурогатна майка от Лаос, но за случая бе съобщено едва тази седмица. Въпросът сега е чисто юридически имат ли право родителите на загиналото семейство да станат собственици на замразените ембриони. Налице са и чисто технически трудности заради това, че раждането от сурогатна майка е незаконно в Китай. Поради това бъдещите баби и дядовци се свързали с  агенция в Лаос, където нещата са правно реглментирани. Тъй като никоя авиокомпания не била склонна да приеме на борда на свой самолет бутилка с течен азот, скъпоценният товар трябвало да се транспортира с кола. В Лаос ембрионът бил имплантиран в утробата на майката заместител, а през декември 2017 г. на бял свят се появило и момченцето.
 

Коментари

2
  13 април 2018 | 19:00 отговор
 

Тази 100% фалшива новина всичките глупави сайтове на Грухи ще я преплете.Хахахах

 
1
  12 април 2018 | 22:26 отговор
 

Да им е живо и здраво на бабите и дядовците! Евала, че са се преборили да ползват ембрионите на децата си и да си направят наследник. Нека детенцето им бъде утеха за ужасната загуба - и да го дарят с прекрасно детство;)

 

Добави Коментар

Най-четени