Докато Великобритания тръпне в очакване на новината за появата на бял свят на първородното дете на принц Хари и Меган Маркъл, други трескаво залагат какъв ще бъде полът на бебето и най-вече как ще се казва.

Мига Майер - експерт по етикета сподели, че е твърде вероятно изборът на име за новороденото да бъде продиктуван от любовта на Меган към Африка или американското ѝ потекло.

„На сватбата забелязахме няколко жеста от страна на Меган, свързани с американските ѝ навици, така че мисля, че същото може видим и при бебето", каза тя.

"Предполагам, че може да станем свидетели на малко по-игриво, разчупено и дори нестандартно название на детето. Смятам обаче, че първото име ще има по-скоро британско или класическо звучене, но спокойно можем да предположим, че средното име на наследника на принц Хари и Меган ще носи нещо от духа на африканския или американския континент", заяви Майер.

Тя добави още, че херцозите на Съсекс разполагат с много по-голяма свобода около избора на име за бебето им, отколкото принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Т.е. името на детето може да бъде символично свързано с така обожования и от Меган, и от Хари континент, поясни тя.

Мига припомни, че и двамата ги свързва общата им страст към Африка. Да не забравяме, че по майчина линия Меган е потомка на африканки роби, а за принц Хари континентът има сантиментална стойност. Точно там той и Уилям „избягаха“ с баща си след смъртта на майка им.

Преди броени дни пък Sunday Times съобщи, че след раждането Меган и Хари планират да отскочат до любимата им Африка.

Да припомним, че към момента двете най-спрягани имена са съответно Диана за момиче и Артур за момче. Експерти предполагат, че ако детето е от женски пол вероятността то да бъде кръстено на името на покойната майка на принц Хари е доста голяма. От друга страна, Артур е често срещано в кралското семейство име - то е средното име на принц Уилям и най-малкия му син - принц Луи.

Новороденото на Меган и Хари ще бъде седмо по реда за короната, но няма да стане принц или принцеса. Най-вероятно, ако е момче, ще носи титлата граф на Дъмбартън, а ако е момиче, ще получи титлата „лейди“. Титлата херцог на Съсекс ще наследи само първото мъжко дете на принц Хари, което означава, че титлата ще изчезне, ако Меган и Хари нямат синове.

Детето ще расте в резиденцията „Фрогмор“, където от векове не е израснало нито едно кралско дете.

Четете още: Кралицата скочи срещу Меган: Няма да ѝ позволи да гледа бебето като веган