Безполови играчки ще учат децата ни на толерантност?

12 октомври 2021 | 16:52
2032
3
Unsplash, Инстаграм
3

Компанията LEGO съобщи, че премахва препоръките за пол от играчките си, след като проучване показва, че момчетата се страхуват, че ще им се подиграят, ако играят с играчки за момичета.

Известната датска фирма, която е най-големият производител на играчки в света, казва, че нейните продукти се използват предимно от малки момчета. Но сега тя ще работи за премахване на половите стереотипи от играчките си и ще се насочи към продукти, предназначени за двата пола.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEGO (@lego)

Новината идва след доклад на института "Джина Дейвис", посветен на пола в медиите, който установява, че 71% от анкетираните момчета се страхуват, че ще им се подиграват, ако си играят с това, което те описват като "играчки за момичета". Оттук нататък лего принцесите ще стават и за момчета... А нинджите няма да бъдат трудна територия за момичетата...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEGO (@lego)

По поръчка на LEGO, докладът включва проучване сред почти 7 000 родители и деца на възраст от 6 до 14 години от Китай, Чехия, Япония, Полша, Русия, Великобритания и САЩ. Той установява, че родителите са склонни да насърчат синовете си да участват в спортни или научно-технологични, инженерни или математически дейности, докато на дъщерите по-често им се предлага да се обличат, танцуват или готвят. А това е дискриминация!

Всъщност, разбирам тези родители. Моят син много обича своята детска кухня, но в градината бе принуден да играе само с лего и колички, защото дървената кухня бе запазена територия за момиченцата.

И все пак дали компаниите-производители не отиват твърде далеч в своето желание да бъдат максимално толерантни към различията на всички ни?

Един друг гигант - DC Comics, обяви, че новият Супермен, който е син на Кларк Кент и Лоис Лейн, ще има романтична връзка с приятел от... мъжки пол. Супермен се влюбва в репортерка, а сега същото прави и синът му, макар че този път любовният интерес на супергероя е към мъж на име Джей. Сюжетната линия ще се появи в петия брой на "Синът на Кал-Ел", който трябва да се появи по рафтовете на 9 ноември.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Superman (@superman)

DC Comics описва новия Супермен като "бисексуален" в съобщението си за пресата, което е озаглавено "Джон Кент намира своята идентичност".

"Днес повече хора могат да видят себе си в най-могъщия супергерой в комиксите", заяви Том Тейлър, който пише поредицата. В поредицата "Синът на Кал-Ел" Джон Кент се бори с редица проблеми, свързани със социалната справедливост, включително справяне с пожари в планината и протести срещу депортирането на бежанци.Излизането на най-известния американски супергерой идва в момент, когато все повече комикси приемат разнообразието. "Аквамен" представи чернокож, гей супергерой по-рано това лято, а последният Робин в комиксите за Батман се разкри като бисексуален през август, пише "Стандарт".

Спорен обаче остава въпросът докъде се простира толерантността и докъде стига отговорността за възпитанието на децата ни. Но какво разбираме ние. Навремето просто ни даваха по една кукла и но оставяха да играем. Сега на децата им е доста по-сложно.

Коментари

3 Бай Най
  14 октомври 2021 | 09:40 отговор
 

Ваща мама ПЕДЕРАСТКА

 
2 :
  12 октомври 2021 | 18:03 отговор
 

Нямам нищо против да им го начукам на всичките безполови идиоти да ги науча на характер. Забелязвате ли, че едно малцинство от 2 % главно напада белите хетеросексуални мъже?

 
1 osraha
  12 октомври 2021 | 17:21 отговор
 

осраха се с тия полове мама им педераси. откачихме се от комунистите, натикахме се при педерасите.

 

Добави Коментар

Най-четени