Тя е момичето със съвършени пропорции, един от най-успешните български модели, а лицето й краси кориците на почти всички лайфстайл и мъжки списания у нас.

През 2001 г. се запознава с настоящия си приятел - европейския шампион по културизъм Митко Димитров. Връзката им обаче датира от 2004-та, откогато и живеят заедно. Наскоро се сгодиха, а сега очакват бебе.

Ние, от woman.bg, полюбопитствахме за нея (но без да нахалстваме), и хвърлихме един поглед около Билияна Йотовкска - между бременността, ангажиментите, грижата и благотворителността.

Здравей, Биби, как си?

Чудесно се чувствам, благодаря! Вчера бяхме заедно с Митко на видеозон и сме изключително развълнувани, че вече имаме и първите снимки на бебето!

В кой месец си и дали се знае полът вече?

В края на четвъртия месец, началото на петия. Според доктора ми ще е момиче, почти е сигурен.

Ние, от woman.bg, се интересуваме, как ти се отразява бременността?

Засега много добре. Не съм се чувствала зле, нито ми е прилошавало първите три месеца. Чувствам се идеално!

Досега съм качила само три килограма и дори тренирам, но на много по-лек режим.

Биби, ти обичаш животните, в дома си гледаш кучета и котки, сред работата и ангажиментите остава ли ти време да се грижиш за тях?

Остава ми малко време, но слава Богу, родителите много ми помагат, както и Митко, разбира се, винаги е до мен.

Бебе и домашен любимец, какво мислиш по въпроса - по-скоро за или по-скоро против?

Смятам, че ако се спазва необходимата хигиена и не се допускат животните при самото бебе през първите месеци, няма проблем. Самата аз съм израснала с животни около себе си, възпитавана съм да ги обичам, никога не са пречили, а точно обратното.

Доста ти е натоварен графикът от ангажименти, как успяваш в това положение?

Ами справям се, не ми тежи ангажираността, поне не на този етап.

Дори съм успяла да си харесам вече детска количка, която е страхотна, а цветът й най-вероятно ще е в бледо розово. Избрала съм дори и детското легълце, но ще ги купя след Нова Година, още е рано.

Уморява ли те работата или по-скоро те зарежда?

По скоро ме зарежда, аз съм от хората, които се чувстват по-добре, когато са ангажирани. Да вися по кафета и фризьорски салони не е това, което искам.

Заедно с Невена Воденичарска организирате "The Secret Garden". Разкажи ни малко повече?

Партито е ежемесечно. Провежда се в клуб Ескейп, засега проектът ни се развива изключително успешно.
Представяме нови образи и невероятни костюми, по които работят Донка Боева и Мира Бъчварова.
Декораторката Анна Панайотова е невероятна и преобразява до неузнаваемост всичко, до което се докосне.

Първото ни парти беше в Благоевград и мина под надслов „Любовта е във въздуха". Видяхме как хората остават омагьосани и много се забавляват.

Не се ли притеснявате, че много хора ще го свързват по някакъв начин с пищните шоута на Victoria's Secret или това е търсен ефект?

Абсолютно не, защото те са много различни. Шоутата на Victoria's Secret са ревюта, докато ние представяме един нов вид клубен перформанс. Вдъхновени сме от детската книжка на Франсис Бърнет /Тайната градина/, в която е описано точно това място.

Искаме да превърнем вечерта в изключително преживяване за присъстващите и всеки да се почувства като герой, попаднал на специално място.

Организирате благотворителни събития, разкажи малко повече за тях, какво предстои, кой участва?

Първият ми благотворителен проект е заедно със Златка Димитрова. Наели сме се с нелеката задача да съберем средствата, необходими за възстановяването на Емил Харизанов.

Той е мой съученик от художествената гимназия, много талантливо момче. При скок от кей счупва пети шиен прешлен. В момента двадесет и три годишният Емил е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване. Благотворителното парти, което организираме, ще се проведе в клуб Ескейп на 11-ти декември.

В програмата ще се включат Алекс Раева, Руслана Попова, Стоян Петров, Dj 5prite, Xtina. Получихме и солидна медийна подкрепа. Силно се надяваме да успеем да съберем останалите необходими пари!

Суеверна ли си?

Да, но не прекалявам. С Митко сме си сложили по един червен конец на ръцете, дотук стига суеверието ми.

Искаш ли да пожелаеш нещо на читателите или на себе си?

На читателите ви желая на първо място много здраве, и разбира се, весели новогодишни празници!
На себе си пожелавам бременността да протече леко и безпроблемно и на пролет да си имаме едно здраво бебче.