Разберете с какво са се занимавали Ума Търмън, Дани Де Вито, Куентин Тарантино и Джим Кери преди да припечелят милиони.

Ума Търман

Все още млада и зелена Ума Търман избягала от вкъщи и отишла в Ню Йорк, където си намерила работа като съдомиячка в пицария. Тогава била едва на 15 години. По-късно бъдещата звезда била забелязана от специалисти и поканена да участва в модни ревюта.

Дани Де Вито



След завършване на училище Дани Де Вито помагал на баща си като чистач в семейната обществена пералня. Междувременно започнал да учи в техникум по фризьорство. След завършване на обучението си Де Вито бил нает на работа в салона на по-голямата си сестра, като първо бил фризьор, а после и козметик.

Куентин Тарантино



Куентин Тарантино решил да зареже училището на 17 години. Тогава строгата му майка му предложила избор – или да продължи да учи, или да си намери работа. Бъдещият режисьор започнал работа в билетната каса на порнокино и в същото време се записал на уроци по актьорско майсторство. Няколко години по-късно намерил друга работа – като продавач във видеотека. Там написал първите си сценарии, с които най-сетне привлякъл вниманието на продуцентите.

Джим Кери



Най-смешният холивудски актьор започнал кариерата си като евтина работна ръка. Баща му останал без работа, когато Джим Кери бил едва на 15. Наложило се момчето да работи – като чистач във фабрика за автомобилни гуми, като охрана и като портиер. Впрочем в САЩ много млади хора работят като портиери, тази професия фигурира и в автобиографиите на Киану Рийвс и Том Ханкс.