Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

12 декември 2019 | 13:50
1140
3
3

По традиция в началото на декември Fibank (Първа инвестиционна банка) представи своя благотворителен календар за идващата 2020-та година.

Събитието се състоя в литературен клуб „Перото“, където Fibank, Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и ентусиастите от приюта за бездомни животни Animal Rescue Sofia представиха каузата, която подкрепя новият календар на банката.

Изящни портрети на младите грации от ансамбъла по художествена гимнастика – девойки и жени, прегърнали изоставени животни, подслонени в приюта Animal Rescue Sofia, греят на всеки един от дванайсетте месеца.

Майсторските потрети на фотографа Петър Пешев напомнят картините на старите майстори. В очите на изоставените животни грее топлина и обич – онази, която заслужават да получат в своя нов дом и при своя нов приятел, който ще се грижи с цялата си любов за своя избраник.

„Горди сме, че красотата и добротата са част от нашето послание в този благотворителен календар, защото тези момичета са героите на нашето време, които блестят като истински диаманти със своята прекрасна човешка същност!“, сподели Илиана Раева, Президент на БФХГ, и добави: „Обръщам се с благодарност към нашите партньори от Fibank, които за поредна година помагат на българската художествена гимнастика да върви към своята олимпийска мечта!“

Надя Станчева, управител в Animal Rescue Sofia, благодари за подкрепата с думите: „Аз вярвам в чудесата и виждам добротата, защото те са навсякъде около мен. Всяка усмивка, всяка размахана опашка, всеки спасен живот – това са чудесата в моя свят. А те са възможни единствено заради добротата на хората. Вярвам, че всеки път е по-лек, когато вървиш по него с приятел. От името на четириногите обитатели на приют „Фермата“ благодаря на Fibank, задето станаха нашият приятел по пътя!“

Всеки, който желае да се включи и да подкрепи благородната инициатива, може да придобие календара срещу сумата от 10 лв. във всеки клон или офис на Fibank, до изчерпване на количествата. В края на кампанията банката ще удвои събраните средства.

Fibank по традиция подкрепя различни благородни каузи през годините, посветени на българския спорт, изкуството и редица социално-значими проекти.

Коментари

3 Крум Усаински-Крупник
  12 декември 2019 | 22:48 отговор
 

Цървули!!!Мамицата ви кучкарска,тъпи безмозъчни имбецили!!!Алчните,крадливи копелдаци от шибаната банка се опитват да извличат дивиденти от някакви измислени "благотворителни" каузи!!!Лицемери!!!Да не говорим,че нито гимнастичките са бездомни,нито кучетата и котките!!!Ура и Слава!!!

 
2 Савина
  12 декември 2019 | 16:51 отговор
 

Браво на фотографа! Пресъздава ми онази атмосфера на отминалите времена от Средновековието - и като цветове, и като емоция. Нека помогнем на животинките.

 
1 DrFre
  12 декември 2019 | 15:41 отговор
 

Нека правим повече добро, да бъдем състрадателни и да помагаме. Ако го правим, ще се почувстваме по-добре. По-хубаво да отделим 10 лева за календар, отколкото да ги дадем за безсмислена фигурка на дядо Коледа, да речем. По празниците се хвърлят луди пари за глупости, така че със сигурност повечето хора могат да отделят 10 лева за нещо доста по-полезно и смислено.

 

Добави Коментар

Най-четени