Бомби за родилки в Мариупол. Удари ли Путин болница с бременни жени?

10 март 2022 | 14:02
2939
4
Снимка: Getty Images
4

Поредна трагедия ужаси целия свят. Сутринта всички се събудихме с новината, че силите на Владимир Путин са ударили болница с родилно отделение в обсадения град Мариупол. При атаката са пострадали 17 души и са загинали трима, сред които и 6-годишно момиче, съобщават западните медии. На кадрите, които се разпространяват от агенциите, се вижда как няколко мъже носят на носилка жена в напреднала бременност. Реакцията на президента Володимир Зеленски не закъсня. Той обяви нападението като “зверство, военно престъпление и доказателство за геноцида срещу народа на Украйна” и за пореден път призова НАТО да затвори небето на Украйна, нещо което Алиансът за момента отказва да направи.

Сградата е била ударена от няколко бомби, като според зам.-кмета на Мариупол това не е било случайно. По думите му руснаците са били наясно, че бомбардират болница. В момента на бомбардировката бремeнните жени са се укривали в мазето на болницата.

Руската страна обаче има различна версия за нападението. По думите на руския представител в ООН, Дмитрий Полянски, тази болница е била превърната във военен обект.  "Така се раждат фалшивите новини. Предупредихме още в становището ни на 7-и март, че тази болница е превърната във военен обект от радикали. Много смущаващо е, че ООН разпространява такава информация без проверка", заяви Полянски.

 

Още по темата

Коментари

4
  10 март 2022 | 21:43 отговор
 

Смърт за Путкин!

 
3 Ник
  10 март 2022 | 21:41 отговор
 

Уомън.бг редно е да си цензурираш коментарите.

 
2 Отвратен
  10 март 2022 | 15:27 отговор
 

Путин е престъпник. Мястото му е на скамейката в ХАГА.Русия е виновна за всички войни.Заради нея застанахме на страната на Гермаяния през ПСВ.Русия е най--ИДИОТСКАТА държава.

 
1 хохлите
  10 март 2022 | 14:27 отговор
 

нацистите от азов се укриват в болници, училища, детски градини и жилищни квартали. стрелят от там и търсят ответен огън за да обвинят руснаците в стрелба по цивилни, бременни и т.н. държат хората като заложници. целта е да има максимално много жертви и разрушения, защото всичко се пише на сметката на русия. а тази жена дето я дават е модел от мариопол. това е инсценировка. украинската пропаганда е обучена от западната и работи на пълна мощност. колкото по зле за хората толкова по добре за режима на кървавия клоун и западните му куратори.

 
 
10 март 2022 | 18:01

Ти си за лудница. Напрано отивай в някоя руска в Москве при любимия ти Путин

 
10 март 2022 | 18:01

Да отива Путин да го люби нежно

 
10 март 2022 | 21:57

Бях в Укаина , познавам украинците. Див, тъп и зъл народ са. Не им съчувствам ни най-малко.

Добави Коментар

Най-четени