Автор
Woman.bg

Брад Пит и Леонардо ди Каприо се изправят в битка за Оскарите

Леонардо Ди Каприо, Матю Райс, Робърт Патинсън, Джонатан Прайс и Антъни Хопкинс са сред звездните имена на Холивуд, които ще се борят за наградата на Академията за водеща мъжка роля, съобщава Indiewire.

Sony Studio номинираха Леонардо Ди Каприо за главната мъжка роля във филма "Имало едно време... в Холивуд" и Брад Пит за поддържаща роля. Според изданието номинациите са абсолютно достойни и прогнозират, че Пит има по-голяма вероятност да грабне статуетката.

Матю Райс и Том Ханкс сащо са номинирани от студиото за "Оскар" за филма "Красив ден по съседство". Първият - за главната мъжка роля, вторият - за поддържащата роля.

Своите кандидати за "Оскар" посочиха и експертите от Филмовото студио A24. Това са Робърт Патинсън (за главната мъжка роля) и Уйлям Дефо (за поддържащата роля) във филма "Фарът".

Платформата за стрийминг Netflix номинираха за главна и съответно поддържаща мъжка роля актьорите, които играха във филма "Двама папи". Единият е Джонатан Прайс , за когото това е първа номинация за престижната статуетка, и Антъни Хопкинс.

Четете още: Брад Пит на червения килим във Венеция – по-обаятелен и секси от всякога