47-годишният актьор, известен преди всичко с ролите си в драми, сред които "Странният случай на Бенджамин Бътън" и "Moneyball", е решил да разнообрази амплоато си като наблегне на комедийните роли.

"Наистина харесвам комедиите. Има някои доста добри филми в жанра, създадени в Америка. Говоря за Зак Галифианакис, Джона Хил, Дани Макбрайд", заяви Пит, който подчерта, че иска да участва в стойностни комедии, пише inews.bg.

Брад си признава, че сега, когато си търси работа, се стреми да си сътрудничи с режисьори, които знае, че са добри в работата си.

"На първо място е режисьорът. Всичко зависи от това как ще бъде разказана една история – това е най-важното за мен. Търся режисьори с ясна гледна точка, тогава се чувствам свободен да пробвам нови неща, защото знам, че съм в сигурни ръце и че няма да злоупотребят с мен."

Въпреки по-лековатия жанр, към който се е насочил в професионален план, Брад и партньорката му, Анджелина Джоли, доказаха, че продължават да гледат сериозно на благотворителността.

Преди дни те дариха чрез фондацията си 340 000 долара на деца в Сомалия, съобщи Contactmusic.

Наскоро самата Анджелина благодари на сомалийските бежанци, че са я вдъхновили да бъде по-добра майка.